לראשונה במכון לבריאות השד בקהילה: טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית חדשנית, המאפשרת לזהות גידולים ולמדוד את רמת הסיכון לפתח סרטן שד, באמצעות בדיקות ממוגרפיה

חדש בקהילה בכללית מחוז חיפה וגליל מערבי: מערכת בינה מלאכותית שמשנה את יכולות האיתור והגילוי  המוקדם של סרטן השד, הגידול הממאיר הכי שכיח בנשים בישראל וגורם התמותה מספר אחד לנשים בארץ. המערכת מזהה גידולים מזעריים בצילומי הממוגרפיה ברמת הדיוק הגבוהה ביותר ואף מתריעה על נשים שנמצאות בסיכון לפתח מחלה בטווח של שנתיים (מדידת RISK)

היתרונות המוכחים של המערכת החדשנית:

  • האפשרות לזהות יותר סוגי סרטן גבוהה ב-6.9 אחוזים
  • מפחיתה ב-7.2 אחוזים את הצורך בבדיקה חוזרת
  • מודד את רמת הסיכון לפתח גידול סרטני בשנתיים הקרובות

על פי הערכת המכון הלאומי לסרטן בארה"ב, חמישית ממקרי סרטן השד אינם מאותרים על ידי ממוגרפיה. המערכת החדשה שנכנסה למכון בריאות השד של כללית במרכז רפואי לין היא פרי פיתוח של חברת  iCAD,  ענקית החדשנות הרפואית בתחומי הסרטן, מזהה גידולים שלא אותרו עד כה בטכנולוגיה הקיימת.

"מידי שנה מאובחנות כ- 2 מיליון נשים חדשות עם סרטן השד ברחבי העולם. כ-5500 נשים, כאן בישראל.

כ- 900 נשים בשנה מאובחנות אצלנו במרכזים לין וזבולון של הכללית. חתך הגילאים יורד, וכיום אחת מ-8 תחלה במחלה. לצד זה, החדשות הטובות הן, שניתן להציל 90 אחוז מהנשים על ידי גילוי מוקדם.

ההמלצה הרשמית לביצוע ממוגרפיה שגרתית לאישה ללא גורמי סיכון היא מעל גיל 50, אבל מגיל 45 ניתן לפנות לרופא/ה המטפל ולבקש הפניה לממוגרפיה. ההמלצה בפועל היא תשומת לב וקשב לשינויים בשד. חשוב להגיע בהקדם לבדיקת שד כאשר שמים לב להופעת גוש או שינוי בשד. אם אישה מרגישה משהו חדש או לא תקין בשד – גוש, שינוי בצורת השד או הפטמה, הפרשה דמית מהפטמה, אודם בשד או גוש בבית השחי, צריך להיבדק בהקדם" מסבירה ד"ר טטיאנה דורפמן, מנהלת מכון בריאות השד במרכז לרפואה יועצת לין של כללית.

 

על פי הנתונים העולמיים לכ-40 אחוזים מהנשים בנות הארבעים ומעלה יש מרקם "שד סמיך" (יותר רקמה משומן), שבו צונחת היכולת לאבחן גידולים בממוגרפיה לכ-30-40 אחוזים. מערכת הבינה המלאכותית של iCAD  נותנת לכך מענה ומעלה את יכולת הזיהוי של גידולים בשד סמיך בכ-7%.

"המערכת שמאושרת על ידי ה-FDA האמריקאי יודעת גם לנבא את אחוזי הסיכוי שיתפתח או לא יתפתח גידול סרטני בטווח זמן של שנתיים. התוצאות מספקות מידה גבוהה של ודאות למטופלת ומספקות לרופאים מידע קריטי שמסייע בהחלטה על המשך הבירור. נשים בסיכון נמוך, למשל, יוכלו לעבור ממעקבי שגרה בתדירות נמוכה והדגש יינתן לנשים בסיכון גבוה שיגיעו למעקבים בתדירות גבוהה יותר, יחד עם שימוש בבדיקות נוספות כמו אולטרסאונד, ו-MRI שד" מסביר ד"ר שרבל האשול מנהל דימות בכללית מחוז חיפה וגליל מערבי ויוזם הבאת הטכנולוגיה החדשה לקהילה.

 

"התקנת התוכנה החדשה היא חלק ממאמצינו המתמשכים לשלב טכנולוגיות מתקדמות ולשפר את השירותים שאנו מעניקים למטופלות שלנו. אנו בטוחים כי שימוש בטכנולוגיה החדישה יאפשר לנו להציל חיים ולשפר את איכות חייהם של רבות ממטופלות המחוז ואני מקווה כי בקרוב נוכל להכניסה במרפאות נוספות" מסכם רונן נודלמן, מנהל מחוז חיפה וגליל מערבי של כללית.

 

 

 

 

 

 

 

דוברות כללית
[addtoany]
ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: .mnewzim@gmail.com

כתיבת תגובה

עוד ניוזים בשבילך

Back to top button
נגישות