Uncategorized

מתכון לתפוחי אדמה ארגנטינאים עם צ’ימיצ’ורי לכבוד ל"ג בעומר

לכבוד מהפכת מאי ול"ג בעומר: תפוחי אדמה פריכים עם צ'ימיצ'ורי בנוסח ארגנטיאי. הכינו את הלסתות

יש כל כך הרבה אפשרויות להכין תפוחי אדמה – לביבות, צ’יפס, פירה, ניוקי, בתנור או ממולאים אבל על האפשרות המהפכנית הזו עוד לא חשבתם – תפוחי אדמה פריכים מבחוץ ורכים מבפנים עם צ’ימיצ’ורי במתכון שמבטיח להיות הלהיט הבא שלכם בארוחות.  הוראות אזהרה: לא תוכלו להפסיק לאכול!

מצרכים
קילו תפו”א קטנים

לרוטב צ’ימיצ’ורי:

1 בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן בזיליקום קצוץ
2 עגבניות
10 עגבניות מיובשות וקצוצות בשמן זית
כף טימין
כף אורגנו
1/2 כף כמון
1/2 כף פלפל מתוק
1/2 כף שבבי צ’ילי
100 מ”ל חומץ שרי
100 מ”ל חומץ תפוחים
200 מ”ל שמן זית
150 מ”ל מים
גרידת לימון מלימון שלם
מלח ופלפל

Tags

הוראות הכנה

הרתיחו את תפוחי האדמה במים עם מלח עד ריכוך קל (לא לבשל לגמרי) ותנו להם להתקרר.
לרוטב צ’ימיצ’ורי הוציאו את הגרעינים מהעגבניות וקצצו אותם. הוסיפו את שאר המצרכים, הוסיפו פלפל ומלח לטעם.
עכשיו מתחיל הכיף: עם כף גדולה הכו כל תפוח אדמה ומעכו אותו קלות.
שימו את תפוחי האדמה על מגש עם נייר אפייה ושפכו עליהם באופן אחיד את הצ’ימיצ’ורי (שמרו מעט להגשה). הוסיפו מלח ואפו אותם עד להשחמה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
הגישו עם צ’ימיצ’ורי בצד ומעט בזיליקום קצוץ.

בתאבון.

ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: .mnewzim@gmail.com

כתיבת תגובה

עוד ניוזים בשבילך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
נגישות
Close
Close