מועצת עיריית חיפה אישרה אתמול בערב (שלישי) הגשת ערר נגד החלטת הוועדה המחוזית לאישור תוכנית נמל המפרץ
בערר שהוגש על ידי המשנה ליועצת המשפטית לעירייה עו"ד קרן גולדשמידט, טוענת העירייה כי הליך ההתנגדות שהתקיים בלוחות זמנים כה קצרים, מנע אפשרות לדיון מעמיק בהשלכות התכנית, ובאפשרות לתכנון חלופי שיאפשר גם שימוש תעופתי כך שישקף את הוראות תכנית המתאר הארצית המאושרת.
לטענת העירייה, אישור התכנית חוטא להליך התכנוני המחייב ולהוראות החוק ויוצר מציאות המסכלת כל אפשרות לבחינה המחויבת על פי תכנית המתאר הארצית תמ"א 15 להקמת שדה תעופה בינלאומי אזורי בחיפה.
ראש העירייה ד"ר עינת קליש רותם מסרה: "שדה תעופה בינלאומי בחיפה יהווה מנוע צמיחה בעל משמעות אדירה, הן לכלכלה והן לתיירות לכל צפון המדינה ומטרופולין חיפה. נמשיך להידבר עם כלל הגורמים הנוגעים בדבר, במקביל לערר אותו הגשנו, ונעשה הכל על מנת למנוע את סיכול האפשרות למימוש השדה בהתאם לתכנית המתאר הארצית המאושרת".









































































































