ניוזים חמיםצרכנותתל אביב - יפו

ניוזים מבקרים ואוכלים: הדיקסי גריל בר המיתולוגי של חיים כהן חוגג שלושים, אז קפצנו לצהריים. איך היה? שקט, נעים, נוסטלגי וטוב. פלוס

הדיקסי לא השתנה הרבה, חוץ אולי משעות הפתיחה. המקום עדיין מלא באנשים, האווירה טובה, התפריט מדויק והשירות מצוין. ובכל זאת... אכלנו ויש לנו מה להגיד

חורף, יום נעים, קבעתי עם א' בכניסה לדיקסי, חיכיתי קצת כי ככה זה ונכנסנו למקדש של חיים כהן שחוגג שלושים השנה. למי שחי בזיכרונות אז הדיקסי כבר לא פתוח 24 שעות ולא השתנה כ"כ עם הקידמה וההייטק הקולינרי, שזה אולי סוד הקסם שלו שמחזיק אותו יציב, עמוס בלקוחות וממותג גבוה ואולי זה אומר שהמנות מעט מיושנות והטעם טוב פלוס. המקום עדיין נעים וחם, התפריט בנייר פשוט עם מספר מנות מדויק, לא מעט מידי ולא מציף והשירות מצוין. הזמנו למנה ראשונה את הקרפצ'יו בקר (57 ₪) ולעיקריות את הביפבורגר 250 גרם (74 ₪)  שהוגש בלחמנייה בתוספת תפו"א אפוי עם שמנת (בצד) ואת העוף קייג’ין- חזה עוף עם אורז תאילנדי וסלט כרוב עם אגוזים (69 ₪, 79 ₪ לפרגית). אז ככה, הקרפצ'יו נראה מצוין, מוגש יפה ויחסית טעים, בעיקר בגלל התיבול. ההמבורגר טוב, אבל לא יותר מזה, והחזה עוף היה טוב. מה שעשה את האוכל טעים היו התוספות והרוטב. האורז היה מהטובים שטעמתי ואני פריק של אורז, הסלט היה טעים במיוחד ורוטב הפלפל נתן להמבורגר את הטוויסט. לסיכום: הדיקסי יכול להמשיך ככה עוד שלושים שנה, כי זה חיים כהן, כי השירות מצוין, כי השקט העיצוב והמוזיקה משרים אווירה נינוחה ונעימה ובעיקר כי לכל אחד יש זיכרון טוב מהמקום. וכן, גם בגלל האוכל. אולי ובעיקר מהטוויסטים שלו.

קרפצ'יו. דיקסי גריל בר תל אביב. צילום ניוזים

האוכל, החנייה, האווירה והמחיר

הסיכום של א': הדיקסי ממשיך לשמור על יציבות עם קהל נאמן שחוזר לאותן מנות הדגל- הכנפיים ברוטב חמאה וצ׳ילי ומנת ההמבורגר הקלאסית כשהתפריט לא השתנה בהרבה מאז פתיחת המקום למעט שינויים ותוספות קלות. המוניטין נשמר בעיקר בשל האווירה, השירות ומנות הדגל שרצות עם המסעדה…

למרות בעיית הנגישות, אין חניות/ חניון יקר – יצא לי 54 ש"ח על שעתיים… אורחי המסעדה ממשיכים למלא את המקום כאשר המסעדה נותרה במתכונתה עם תאורה מעט חשוכה ואווירה שקטה עד נעימה- משהו שנבנה עם השנים… אפשר אפילו לומר חינוך שנבנה משנותיה הראשונות של המסעדה כשמנהל היה עובר בין הסועדים ודואג לאווירה שקטה ונעימה.

לסיכום, האוכל טוב פלוס והמחיר סביר בהתחשב בעליית המחירים שחווינו לאחרונה. לא בטוח שמבקרי המסעדה מגיעים רק בגלל האוכל… יש מצב שהם קצת חוזרים לנעורים או לזיכרונות דרך המנות האגדיות.

 חשבון: 254 ₪ כולל טיפ.

 

המבורגר. דיקסי גריל בר תל אביב. צילום ניוזים

דיקסי גריל בר – "סטייק האוס ניו יורקי" אמיתי. את המסעדה פתח חיים כהן בדצמבר 1993.

אתר: https://www.dixie.co.il/

כתובת: יגאל אלון 20, ת"א

חנייה: אם תצליחו למצוא באפור ברחוב הצמוד ואם לא אז בחניון

שעות פתיחה:

ימי א'-ד': בין השעות 12:00-00:00

יום ה': 12:00-01:00

יום ו':09:00-01:00

יום ש':09:00-00:00

עוף קייג’ין. דיקסי גריל בר תל אביב. צילום ניוזים
ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: .mnewzim@gmail.com

כתיבת תגובה

עוד ניוזים בשבילך

Back to top button
נגישות