ניוזים חמיםחינוךקרית אתא

אולפנית "שחם" בקריית אתא זכתה בפרס החינוך המחוזי ומועמדת לפרס החינוך הארצי

מחוז חיפה בחר ב"אולפנית שחם" בקריית אתא לייצג אותו בתחרות היוקרתית ביותר של משרד החינוך. ועדת הפרס הארצית ביקרה לאחרונה במוסד והתרשמה מהעשייה החינוכית הענפה

צ - 83

מערכת החינוך בקריית אתא, ומוסדות החינוך העירוניים, ממשיכים לרשום הישגים, לאחר שבשנה החולפת זכתה העיר, בפרס החינוך הארצי. ההוקרה הגבוהה ביותר הניתנת ליישוב בישראל. מערכת החינוך בעיר התבשרה, כי אולפנית "שחם" בעיר הוכרזה ככלת פרס החינוך המחוזי מטעם החמ"ד (מחוז חיפה) והיא המועמדת הרשמית של המחוז לפרס החינוך הארצי לשנת תשפ"ו.

אולפנית שח"ם קרית אתא, הוא מוסד חינוכי המשלב תחת קורת גג אחת חטיבת ביניים וחטיבה עליונה (ז'-יב'), ומהווה בית לחינוך דתי-לאומי איכותי עבור בנות העיר והסביבה. האולפנית חרטה על דגלה את תפיסת "האדם במרכז", השמה דגש על חיבור עמוק בין עולם הקודש לחיים המודרניים.

הלמידה באולפנית אינה מסתכמת בלוח וגיר, המוסד מוביל פדגוגיה חדשנית המשלבת הישגים לימודיים גבוהים לצד רגישות חברתית. האקלים הבית-ספרי באולפנית ידוע כמרחב בטוח ומעצים, המעניק לכל תלמידה את הכלים לצמוח מתוך אחריות ושייכות לקהילה. שיתוף הפעולה ההדוק עם ההורים והמעורבות החברתית של התלמידות במרחב הציבורי בקרית אתא, הפכו את האולפנית לחלק בלתי נפרד מהמרקם העירוני.

הזכייה בפרס הגיעה לאחר בחינה קפדנית של שבעה מדדי איכות שונים: מהוראה ולמידה חדשנית, דרך הכלה והשתלבות של מגוון אוכלוסיות, ועד לחיזוק הזהות הישראלית והפיתוח המקצועי של הצוות החינוכי.

אל האולפנית, הגיעה עדת הפרס הארצית לאחרונה לביקור. חברי הוועדה נפגשו עם הנהלת האולפנית בראשות ליאת מרק ומנהלת חטיבת הנעורים גלית גיטלר, וכן עם נציגות תלמידות מכלל השכבות. התלמידות הציגו בפני הוועדה את היוזמות החברתיות ואת תחושת השליחות המלווה אותן במסדרונות האולפנית.

ראש העיר, יעקב פרץ: "אנו גאים באולפנית שח"ם, בהנהלה, בצוות המורות וכמובן בתלמידות המופלאות שלנו על ההישג המרשים.הבחירה באולפנית כנציגת המחוז לפרס הארצי היא הוכחה להשקעה האדירה שלנו בחינוך בעיר. השקעה שרואה את הילד במרכז ומשלבת מצוינות לימודית עם ערכים של נתינה, שייכות ואהבת אדם".

צפון - 87

    --2

    --2

    945

    945
    ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: [email protected]

    כתיבת תגובה

    עוד ניוזים בשבילך

    Back to top button
    נגישות