נחנך גשר הולכי הרגל החדש בהבונים: השקעה של כ-15 מיליון ש"ח בשיפור הבטיחות באזור
גשר הולכי הרגל החדש בסמוך למושב הבונים נחנך השבוע, לאחר שהוקם על ידי רכבת ישראל בהשקעה של כ-15 מיליון ש"ח. הגשר הוקם לאחר ביצוע ההפרדה המפלסית באזור, והוא מאפשר מעבר בטוח, נגיש ורציף של הולכי רגל מעל מסילת הרכבת
הקמת הגשר היא תוצאה של עבודת קידום ממושכת של המועצה האזורית חוף הכרמל מול רכבת ישראל, שפעלה להקדמת ביצוע הפרויקט מתוך הבנה כי מדובר בתשתית בטיחותית חיונית עבור תושבי האזור, המטיילים והמבקרים הרבים הפוקדים את חופי הכרמל.
במסגרת הפרויקט הוקמה גם אנדרטה מחודשת לזכר 22 ההרוגים באסון הרכבת בהבונים, שאירע ב-11 ביוני 1985. באסון נהרגו 22 בני אדם, בהם 19 ילדים, והוא נחשב לאחד מאסונות התחבורה הקשים בתולדות המדינה. האנדרטה המחודשת מנציחה את זכר הנספים ומאפשרת להמשיך ולהוקיר את זכרם במקום שבו אירע האסון.
ראש המועצה האזורית חוף כרמל, אסיף איזק:
"הגשר החדש הוא בשורה משמעותית לתושבות ולתושבי חוף הכרמל ולכל ציבור המטיילים באזור. במשך שנים פעלנו מול רכבת ישראל כדי לקדם ולהאיץ את ביצוע הפרויקט, מתוך מחויבות עמוקה לבטיחות הציבור. מבקש להודות לוועד המקומי ולרכבת ישראל על המאמץ המשותף. אני שמח שהיום אנחנו יכולים לחנוך תשתית שתשמש את הציבור לשנים רבות, ולצידה אנדרטה מחודשת המכבדת את זכרם של קורבנות אסון הרכבת בהבונים. השילוב בין פיתוח תשתיות בטוחות לבין שימור הזיכרון הוא ביטוי לאחריות שלנו – לדאוג לעתיד, מבלי לשכוח את העבר."
הפרויקט משלב בין קידום תשתיות תחבורה בטוחות ומתקדמות לבין הנצחת אחד האירועים הכואבים בתולדות המדינה, ומבטא את המחויבות המשותפת של רכבת ישראל והמועצה האזורית חוף כרמל לשמירה על חיי אדם, לצד שימור זכרם של מי שלא שבו לביתם.
גשר הולכי הרגל החדש בהבונים




































































































