ניוזים חמיםנשר

שר האנרגיה, אלי כהן, לאחר פגישת עבודה עם ראש עיריית נשר בבשורה לתושבים: במהלך השנה יותקנו בעיר מונים חכמים שיקטינו את עלות החשמל עד 20 אחוז

שר האנרגיה והתשתיות בבשורה חשובה לתושבי נשר – מוני החשמל החכמים יותקנו בשנת 2024 ויחסכו מאות עד אלפי שקלים לכול אחד מצרכני החשמל בעיר. בנוסף, תקודם תוכנית הטמנת קווי החשמל להגברת אמינות מערכת החשמל בשגרה ובחירום ושיפור נראות פני העיר

 

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, קיים פגישה מקצועית יחד עם ראש העיר נשר רועי לוי וגורמי המקצוע במשרד. במהלך הפגישה, הודיע השר כהן כי בשנת 2024 יותקנו מונים חכמים בעיר שיכניסו את התושבים למהפכת החשמל ויוזילו את המחירים בשיעור של בין 5% ל-20% בשנה. מהפכת החשמל שמוביל שר אנרגיה והתשתיות אלי כהן, אושרה במליאת רשות החשמל והחל מ-25.7.2024 כל צרכן יוכל לבחור מאיזה ספק הוא רוכש את החשמל, המהלך צפוי לחסוך לכל משק בית מאות ואף אלפי שקלים בשנה בהתאם להצעות המספקים, לאופי השימוש ולשעות צריכת החשמל. השלמת פריסת המונים החכמים בעיר תאפשר לתושבים למקסם את שיעור ההנחה במחיר החשמל זאת בשל העובדה כי ספקי החשמל יוכלו לקרוא במדויק את צריכת החשמל.

בנוסף, סוכם על קידום תוכנית הטמנת קווי החשמל בעיר ופיתוח תשתיות המים והביוב כדי לסייע בקידום תוכניות הבניה ופיתוח העיר תוך הגברת אמינות מערכת החשמל בשגרה ובחירום. פארק שישרת את תושבי העיר

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן: "פריסת המונים החכמים היא בשורה צרכנית חשובה שתבוא לידי ביטוי בחשבון החשמל של תושבי העיר ותחסוך בין 5% ל-20% בשנה. החשמל הוא מוצר צריכה בסיסי בכל בית בישראל ונעניק לכל הצרכנים הזדמנות שווה לבחור את ספק החשמל שלהן ולהוזיל את החשבון במאות ואף אלפי שקלים בשנה. הטמנת קווי המתח באדמה תגביר את אמינות מערכת החשמל, תשפר את נראות פניי העיר ותסייע בקידום תוכניות הבניה באזור".

עד היום, רק צרכנים בעלי מונה חכם יכלו לעבור למספק חשמל פרטי. מהפכת החשמל שהשיק שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן תאפשר החל מ- 25.07.2024 לכלל צרכני החשמל בישראל לפנות לכל אחד מ-47 מחזיקי רישיונות האספקה ולהשתייך אליהם כמספק החשמל הפרטי שלהם גם טרם התקנת מונה חכם בביתו. נכון להיום פעילים במקטע האספקה 18 מספקים פרטיים, והרשות צופה כי לאחר הפתיחה לכלל הצרכנים, יציעו את שירותיהם מספקים נוספים. באמצעות כך, משקי בית ממוצעים צפויים לחסוך מאות עד אלפי שקלים בחודש בהוצאות החשמל. מהלך זה יגביר את התחרות בשוק החשמל ויאפשר לצרכנים ליהנות ממחירים נוחים יותר. רשות החשמל מסדירה את אופן המעבר של צרכן מחברת החשמל למספק פרטי, מפרטת את דרך ההתחשבנות עם הצרכן על בסיס "פרופיל צרכן", וזאת תוך שמירה על פשטות ובצורך בקריאת מונה מאומתת אחת בלבד.

הטמנת קווי המתח באדמה תגביר את אמינות מערכת החשמל, תצמצם פגיעות בקווי ההולכה, תשפר את פניי העיר ותפחית את מגבלות הבנייה והתכנון ברחבי העיר. הטמנת קווי המתח הוא פרויקט ארצי בעל חשיבה רבה למשק החשמל, שיושקעו בו למעלה מ-20 מיליארד שקלים בשנים הקרובות ויאפשר לרשויות למקסם את השימושים בקרקע ולצמצם את הפגיעה בנוף.

ראש העיר נשר רועי לוי: "שמחנו להיפגש עם השר אלי כהן והגורמים המקצועיים במשרד האנרגיה, כדי לקדם פרויקטים משמעותיים כמו קידום פריסת המונים החכמים והטמנת קווי חשמל. מדובר בפגישה חשובה ומשמעותית למען תושבי נשר, ואני מודה לשר כהן וצוותו על הביקור ועל שיתוף הפעולה הפורה".

 

צילום: עיריית נשר

ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: .mnewzim@gmail.com

כתיבת תגובה

עוד ניוזים בשבילך

Back to top button
נגישות