ניוזים חמיםבריאותנתניה

יוזמה ייחודית במרפאת קליניק של כללית בנתניה: קבוצות תמיכה בצרפתית למתמודדים עם חרדה

במלחמת חרבות ברזל, צוות המרפאה זיהה עלייה משמעותית במצוקה נפשית בקרב העולים מצרפת ופיתח מענה ייחודי בשפתם "הצורך לדבר בשפת האם ברגעי משבר הוא קריטי", מסבירים אנשי המקצוע

מאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר, זיהה צוות מרפאת קליניק בנתניה עלייה משמעותית במקרי חרדה בקרב מטופליו, במיוחד בקרב הקהילה הצרפתית הגדולה בעיר. כמענה למצב, יזם הצוות פרויקט ייחודי של מפגשי תמיכה בשפה הצרפתית, המשלב את כלל אנשי המקצוע במרפאה.

"במהלך ישיבת צוות חירום שקיימנו עם פרוץ המלחמה, זיהינו עלייה דרמטית במספר המטופלים המדווחים על חרדה", מספרת דוריאן ירחי, העובדת הסוציאלית של המרפאה. "ביקשנו מכל הצוות לאתר את המטופלים שמתמודדים עם קשיים מאז ה-7 באוקטובר, ויצרנו תכנית התערבות מותאמת אישית."
מפגשים מובנים עם דגש על שיתוף ותמיכה
המפגשים, הנמשכים כשעה, מתקיימים אחת לשבועיים ומתנהלים במבנה קבוע. "אנחנו פותחים בסבב היכרות אישי", מסבירה סלין אחנין, מנהלת האחיות במרפאה. "לאחר מכן, אנחנו עוברים לשני סבבים מרכזיים: בראשון המשתתפים מספרים כיצד הם מרגישים מאז תחילת המלחמה ואיך נראה סדר היום שלהם, ובסבב השני אנחנו מתמקדים בכלים להתמודדות עם הלחץ."
ד"ר טיירי גדז', מנהל המרפאה ומומחה ברפואת משפחה, מדגיש את הגישה הרב-תחומית: "כל איש צוות מביא את הידע המקצועי שלו למפגשים. אני מסביר על הקשר בין סימפטומים פיזיים ונפשיים, האחות מעניקה כלים להתמודדות עם התקפי חרדה, והעובדת הסוציאלית מתווכת את החלק הרגשי ומסייעת בעיבוד החוויות."

אתגרים ופתרונות

דוריאן ירחי העובדת הסוציאלית של המרפאה, מתארת את האתגרים הייחודיים: "בתחילת הדרך נתקלנו בקושי לגייס משתתפים. זיהינו שבקרב העולים מצרפת יש לעתים רתיעה משיתוף רגשי. אבל דווקא בגלל זה, היה חשוב לנו ליצור מרחב בטוח שבו אפשר לדבר בחופשיות בשפת האם."
"אחד הדברים שזיהינו הוא שרבים מהמשתתפים מדווחים על חיבור אינטנסיבי לחדשות", מוסיפה דוריאן העובדת הסוציאלית "במפגשים אנחנו נותנים להם כלים להתמודד עם החרדה שעולה מהצפה בחדשות, ומעודדים אותם למצוא איזון. התגובות מהמשתתפים מעידות על הצלחת היוזמה. מטופלים מדווחים שהם יוצאים מהמפגשים רגועים יותר. הם מציינים במיוחד את החשיבות של האפשרות לדבר בצרפתית. עבור רבים מהם, זו ההזדמנות היחידה לעבד את החוויות שלהם בשפת האם."
בסיום כל מפגש, הצוות מקדיש זמן לתרגילי הרפיה ונשימות. "אנחנו מלמדים טכניקות נשימה נכונה שיכולות לסייע בזמן התקף חרדה", מסביר ד"ר גדז'. "המטופלים לומדים כלים פרקטיים שהם יכולים ליישם בבית."
"מה שמיוחד בפרויקט הזה הוא השילוב של כל אנשי הצוות", מסכמת דוריאן. "גם נשות משתתפות ומשתפות בחוויות שלהן, מה שיוצר תחושת קהילתיות ומפחית את תחושת הבדידות של המטופלים."
המפגשים פתוחים למטופלי המרפאה בהרשמה מראש, עם אפשרות להגיע למספר מפגשים לפי הצורך. תושבי נתניה דוברי צרפתית המעוניינים להצטרף מוזמנים ליצור קשר עם מרפאת קליניק לקבלת פרטים נוספים והרשמה.

בשיתוף כללית

בתמונה צוות מרפאת כללית קליניק בנתניה

קרדיט צילום דוברות כללית שרון שומרון

ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: .mnewzim@gmail.com

כתיבת תגובה

עוד ניוזים בשבילך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
נגישות