רוקחים מצילים חיים: סיפורי הצלחה מהשטח
הסיפורים של עמאר סלאמה, מנהל בית המרקחת של מרפאת נווה מרחב של כללית בפרדס חנה
"הרוקחים והרוקחות במחוז שרון שומרון של כללית הם חוליה קריטית במערך הטיפול הרפואי," אומרת תחריר, מנהלת הרוקחות של מינהלת שומרון. "עבודתם המקצועית והמסורה מצילה חיים ומשפרת משמעותית את איכות חייהם של המטופלים. הם לא רק מנפקים תרופות, אלא מהווים גורם מקצועי חיוני במעקב אחר הטיפול התרופתי ובמניעת סיבוכים."
לרגל שבוע הרוקחים והרוקחות, אנו מביאים בפניכם מקרים מרגשים המדגימים את חשיבות עבודתם של הרוקחים בקהילה.
מעקב צמוד מציל חיים
"לעיתים קרובות, ההבדל בין טיפול מוצלח לכישלון טיפולי טמון במעקב הצמוד והקשר האישי עם המטופל," מספר עמאר סלאמה, מנהל בית המרקחת של מרפאות נווה מרחב בפרדס חנה. "לאחרונה טיפלתי במטופל בן 59, חולה סוכרת ותיק שהגיע אלינו במצב מסכן חיים. כשהגיע למרפאה, הוא היה חיוור, עם זיעה קרה וסחרחורות. בדיקה מהירה הראתה שרמות הסוכר שלו היו מסוכנות מאוד"המטופל, שסובל גם ממחלת ריאות כרונית ואי ספיקת לב, הופנה מיד לטיפול חירום, בעקבות זאת, הותאם לו טיפול משולב של אינסולין. בזכות המעקב הצמוד והליווי המתמיד, הצלחנו להגיע לאיזון מיטבי של רמות הסוכר שלו."
"אולם," מדגיש עמאר, "כשהוחלט להפסיק את הטיפול באינסולין, ראינו החמרה משמעותית במצבו. זה ממחיש את החשיבות של המשך טיפול עקבי בחולי סוכרת ותיקים, שגופם פיתח תנגודת לטיפולים שונים."
שיתוף פעולה מקצועי מונע סיבוכים
המקרה השני מדגים את חשיבות שיתוף הפעולה בין הצוותים הרפואיים. "קיבלתי פנייה מאחות מנהלת סיעוד במרפאת אליכין לגבי מטופל שסבל מתופעות לוואי קשות במערכת העיכול," מתאר עמאר. "בבדיקת התיק התגלה שהוא מקבל שילוב של תרופות לסוכרת במינון גבוה מהמקובל. לאור זאת ערכנו שיחת ייעוץ משפחתית עם המטופל ובני משפחתו, הסברנו את הבעייתיות בטיפול והתאמנו אותו מחדש. התוצאות היו מיידיות – תופעות הלוואי נעלמו כמעט לחלוטין. בנוסף, זיהינו שהופסק טיפול חשוב להורדת כולסטרול, שהיה חיוני במיוחד עבור מטופל עם בעיות בקצב הלב."
"סיפורים אלה ממחישים את המורכבות של הטיפול התרופתי," מסכמת תחריר. "הרוקחים שלנו משלבים ידע מקצועי עמוק עם רגישות אנושית, ומהווים חלק בלתי נפרד מהצוות המטפל. העבודה המשותפת עם הרופאים והאחיות, יחד עם המעקב הצמוד אחר המטופלים, מאפשרת לנו להעניק טיפול מיטבי ולמנוע סיבוכים מיותרים."