זוכרים את הילדות היפה של פעם? את המשחקים ששיחקנו? תופסת, מחבואים, קלאס, עמודו, סבתא סורגת, גולות, גוגואים, הקפות, מחניים? אז הם חוזרים!
משחקי השכונה של פעם הם בסיס לאיכות החיים של הילד גם היום. הורים שמבינים את זה ומשתתפים עם הילדים שלהם ביצירה, בהכנה ובמשחק עצמו מרוויחים ילדים שמעריכים, נהנים, מתקדמים וייחודיים וכמובן, מאושרים כמו גם ההורים עצמם שחוזרים לרגע לילדות. טור מאת ד"ר מרק ורטהיים
המשחק בתנועה הינו בעל חשיבות גדולה מאוד להתפתחות הילד. בזמן המשחק הילד מתנסה ולומד להתמודד עם שינויים בהם הוא נדרש ל"תפוס מצבים ", "להפעיל חשיבה של אפשרויות פעולה” ולהגיב בהתאם. המשחק משקף התנהלות בחיים, ילד מתנסה בעצמאות, בהכרת גופו ואפשרויות הפעלתו, צובר ביטחון, מפתח דמיון, מקבל החלטות ופועל על פיהן ומעצב את אישיותו דרך התנועה ודרך האינטראקציה עם חבר/חברים. החיים המודרניים גרמו לשינוי סביבתי שמשפיע גם ובעיקר על ילדים ועל צורת המשחקים שלהם, כיום עיקר המשחקים נמצאים על גבי מסכים והילד ברוב המשחקים פסיבי בגופו ואין לו אינטראקציה ממשית עם ילדים אחרים.
חשיבותם של משחקי השכונה להתפתחות, למידה וחברות
הילדים של היום לא יודעים לשחק משחקי תנועה וכאשר אין לידם מסך הם שואלים "במה אפשר לשחק?" הם חסרי יכולת להמציא משחקים ולהפעיל את גופם בכל מקום בו נמצאים וליצור לעצמם עניין מהתנועה. אם הם כבר משחקים אז ניתן לראות שהם משחקים במשחקי כדור מוכרים שדורשים שליטה במיומנויות המשחק הספציפי(כדורגל / כדורסל), למרבית הילדים חסר שלב משחקי חשוב מאוד והוא המשחק הבסיסי שאין בו חוקים אוניברסאליים ושהאמצעי למשחק הוא פרי יצירת הילד.
משחקי השכונה- המשחקים של פעם הם משחקים שנותנים מענה לשלב התפתחותי של הילד עוד לפני הכניסה לעיסוק בענף ספורט, הם שילבו את הצרכים של הילדים מבלי שמישהו הוביל אותם. לצערי, משחקי השכונה הולכים ונעלמים מהנוף השכונתי והמשפחתי ומרבית הקשיים וההפרעות של ילדים נובעים מחסך זה. הילדים מחמיצים את המשחקים של פעם כמו: קלאס, מחבואים, חמש מקלות ועוד. משחקי השכונה- משחקי בסיס, פיתחו תחושה, רגש וקואורדינציה בסיסית, חשיבה, יצירתיות, יחד עם התארגנות עצמית, הקניית בסיס להתנהלות בקבוצת ילדים ויצירת חברות דרך התהליך של הכנת המשחק הגדרת חוקים, תיחום שעות וכו'.
הורים וסבא/סבתא חייבים להירתם להחזרת משחקי השכונה לפעילות המשפחה, לפני שיהיה מאוחר מדי