ניוזים חמיםטור דעה

משיכות בעלים בחברות – שלא ימשכו אתכם למטה!

רו"ח יהודה משב בטור חשוב לבעלי חברות לקראת סוף שנת 2020

צורת התאגדות נפוצה של יחידים עם הכנסה גבוהה יחסית היא דרך חברה בע"מ. בצורה כזו בעל השליטה בחברה מביא למקסימום את החיסכון שלו במס (ישנן סיבות רבות נוספות לפעולה במסגרת חברה בע"מ וחיסכון במס הינו קריטריון אחד מיני רבים).

ככלל, חברה בע"מ הינה יישות משפטית נפרדת מהבעלים. לחברה הכנסות והוצאות, ומהם נגזר הרווח החייב במס. בנוסף, החברה מייצרת מזומנים בפעילותה העסקית. מזומנים אלו נצברים בקופת החברה. בעל השליטה בחברה יכול למשוך כספים בשתי דרכים שונות:

  1. משיכת שכר חודשי – משכר זה מנוכה מס הכנסה וביטוח לאומי
  2. משיכת דיבידנד– משיכת דיבידנד הינה משיכת רווחי החברה. ממשיכת הדיבידנד מנוכה מס הכנסה במקור.

בפועל, הרבה בעלי שליטה בחברות מבצעים משיכות כספים מהחברה בסכום העולה על השכר החודשי שהם קובעים. פעולה זו גורמת לכך שבעל השליטה נמצא ביתרת חובה בחברה. כלומר, הוא חייב לחברה כסף על המשיכות העודפות.

עמדת רשות המיסים היא שמשיכות הבעלים העודפות הינן הלוואה מהחברה ויש לחייב את בעל החברה בריבית על המשיכה. בנוסף, החל משנת 2017, קבעה רשות המיסים כי אם בדוח השנתי יש לבעל החברה יתרת חובה, חובה עליו לסגור יתרה זו ולשלם לאלתר את המס על המשיכות.

סגירת היתרה יכולה להיעשות במספר דרכים:

  1. קובעים שהמשיכות העודפות הן הכנסת עבודה אצל בעל השליטה (משכורת). סכום זה בא על השכר שמשך כבר בעל השליטה בחברה, ומחייבים אותו במס הכנסה וביטוח לאומי.
  2. קובעים שהמשיכות העודפות של בעל השליטה הן הכנסה מעסק (עצמאי) ומחייבים אותו במס הכנסה וביטוח לאומי על סכומים אלו.
  3. קובעים כי סכום המשיכות העודפות הוא דיבידנד. במקרה זה על בעל השליטה לשלם מס בשיעור 30% על הדיבידנד. יש לציין פרט נוסף והוא שסכום המשיכה העודף הוא ה"נטו" שבעל השליטה משך (בניכוי המס). כלומר, אם יתרת החובה של בעל השליטה היא 100,000 ₪ אז המס אינו 30,000 ₪ (100,000X30%) אלא הדיבידנד הינו 142,857 ₪ (100,000 לחלק ל- 70%) והמס הוא 42,857 ₪ (30% מסכום הדיבידנד). כך שאחרי תשלום המס מזוכה בעל השליטה באותם 100,000 ₪. סכום המס על הדיבידנד – 142,857X30%=42,857
    סכום הדיבידנד בניכוי המס – 142,857-42,857=100,000

Image by Steve Buissinne from pixabay. תמונת אילוסטרציה פיקסבייImage by Steve Buissinne from pixabay. תמונת אילוסטרציה פיקסביי

בעבר, כשלבעל השליטה הייתה יתרת חובה, טען בעל החברה, באמצעות המייצג שלו, כי יתרה זו הינה הלוואה שתיסגר בשנים הקרובות או כל הסבר אחר, אשר נסגר במשא ומתן מול פקיד השומה. כאמור, בשנת 2017 נחקק חוק הקובע כי כל יתרת חובה של בעל שליטה מחייבת תשלום מס בגין שכר, הכנסה מעסק או דיבידנד. בנוסף מטיל החוק את האחריות על הדיווח על יתרת החובה של בעל השליטה ועל תשלום המס על הנישום עצמו. כלומר, רשות המיסים לא צריכה לבדוק את הנישום אלא זו אחריותו לדווח ולסגור את יתרת החובה.

לצורך כך אף הושק טופס מיוחד המצורף לדוח המס השנתי ומסכם את יתרת החובה של בעל השליטה.

אי דיווח על יתרת חובה ותשלום המס בגין סגירתה הינו עבירה הגוררת ענישה וקנסות מצד רשות המיסים.

לפיכך, אם הינך בעל שליטה, רצוי כי תעקוב היטב באופן שוטף אחרי יתרתך בחברה, ואם מדובר ביתרת חובה, המלצתי היא לסגור אותה בהקדם או לפנות לרשות המיסים ולברר כיצד ניתן לפרוס את החוב בגין המס כך שלא יעיק על תזרים המזומנים של החברה.

זכור – יתרת החובה שלך כבעל שליטה (אם ישנה יתרת חובה) מדווחת בכל שנה לרשות המיסים בדוח השנתי וזו שאלה של זמן עד שיפנו אילך בדרישה לתשלום המס.

כל מי שטומן את ראשו בחול, צפוי להיות מופתע (לרעה) כשיפנו אליו מרשות המיסים.

בכל בעיה ניתן לפנות אלי ישירות לקבל ייעוץ לגבי יתרת החובה שלך כבעל שליטה

יהודה משב, רו"ח

052-3875412

yehuda@mashav-cpa.com

www.mashav-cpa.com

ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: .mnewzim@gmail.com

כתיבת תגובה

עוד ניוזים בשבילך

כתיבת תגובה

Back to top button
נגישות