אושר תקציב החברה הכלכלית חוף הכרמל לשנת 2026: מעל 60 מיליון ₪ לפיתוח, תשתיות והתחדשות
שלוש שנים מיום שהוקמה מחדש, מציגה החברה הכלכלית "כלכלית החוף" איזון תקציבי וצבר הזמנות בהיקף של כ 411 מיליון ₪. דירקטוריון החברה אישר את תקציב החברה לשנת 2026, העומד על כ־62 מיליון ₪. התקציב משקף פעילות ענפה במגוון תחומים כמו בינוי, פיתוח, אנרגיה מתחדשת ועוד
על אף שרק בשנת 2022 חידשה החברה את פעילותה לאחר מעל 15 שנות תרדמה, מצליחה "כלכלית החוף" להתמודד עם פרויקטים בהיקפים גדולים, זאת בזכות צוות מצומצם אך מקצועי, מכרזי מסגרת איכותיים, שירותיות ועבודה שיטתית ויעילה.
"ההחלטה שקיבלנו לפני שלוש שנים במליאת המועצה, על הקמה מחדש של החברה הכלכלית, מוכיחה את עצמה. הביקוש לשיתופי פעולה עם החברה הכלכלית שלנו הולך וגדל, ואני צופה שהשנה הבאה תהיה שנת הפריצה הגדולה, עם צבר הזמנות משמעותי שכולל פרויקטים גדולים בהיקפים של מאות מיליוני שקלים", אומר ראש המועצה ויו"ר דירקטוריון החברה הכלכלית, אסיף איזק. "כל זה לא היה מתאפשר ללא הסיוע ושיתוף הפעולה של אגפי המועצה השונים, ביניהם אגף כספים ואגף ההנדסה, שתומכים ומלווים לכל אורך הדרך."
מנכ"ל 'כלכלית החוף', שלומי לנגר: "החברה הכלכלית ממשיכה לפעול למען פיתוח בר-קיימא, קידום יוזמות משותפות והובלת פרויקטים ברמה גבוהה לטובת תושבי חוף הכרמל – בהווה ובעתיד. בשנה הקרובה נעסוק במספר גדול של פרויקטים, בתחומים מגוונים החל מתעסוקה ומסחר, דרך בינוי ופיתוח יישובים ועד התייעלות אנרגטית ועוד."
בין היתר, תעסוק החברה הכלכלית בהקמת מינהלות לשני אזורי התעסוקה שבפיתוח; הרחבה של 80 מגרשים במושב דור ומיזם תיירות ענק; ביצוע הרחבה במושב בית חנניה; הקמת אולם ספורט בכפר גלים ובביה"ס העומר; בניית מקווה בבת שלמה; שיקום נחל אורן בשיתוף רשות הניקוז, ועוד.
מנכ"ל 'כלכלית החוף', שלומי לנגר







































































































