שובה ישראל: הרב לוי יצחק ארנשטיין בטור על פרשת השבוע
תשובה - אינה דווקא חרטה. תשובה היא חזרה למי שאנחנו באמת. החזרה למה שאני באמת רוצה להיות ולמי שאני יכול להיות. זה הזמן לעשות תשובה, לשוב לעצמנו

'אני ממש רוצה גלידה', 'אני ממש רוצה לעשות דיאטה' 'אני רוצה לסגל לעצמי אורח חיים בריא' 'אני לא רוצה לשמוע יותר על ספורט'.
האם הרצון שלי לדיאטה ולגלידה הינם רצונות שווים? האם אני באמת רוצה ניגודים? תרשו לי להגדיר זאת אחרת: אני באמת רוצה לסגל אורח חיים בריא, אני באמת רוצה לעשות דיאטה. מתחשק לי מתוק, אני קצת עצלן, ולא מתחשק לי להכניס את עצמי למשמעת.
השבת נקראת שבת (ת)שובה מסיבות שונות. ראשית, היא השבת של 'עשרת ימי תשובה' הימים שבין ראש השנה ליום הכיפורים. שנית, ההפטרה שנקרא השבוע מתחילה במילים 'שובה ישראל'. אז מי שלא הספיק לו חודש אלול וראש השנה, יש הזדמנות לעשות 'תשובה' עכשיו. אבל רגע, מה זה בכלל תשובה?
אם ננסה לתרגם את המילה 'תשובה' לאנגלית – נקבל repent, שמשמעותה חרטה. בעברית – לשון הקודש, תשובה אינה (רק) חרטה. אלא, תשובה היא גם מלשון חזרה.
היהדות מאמינה מאוד בכוחו של האדם. האמונה כי האדם נברא בצלם אלוקים, מביאה אותנו לראות את האדם באור אחר, וכי בבסיסו הינו טוב. כל אחד מאיתנו רוצה להתנהג כראוי, לא רק מסיבות חברתיות וכדומה, אלא באמת רוצה להיות טוב יותר.
ייתכן, שבמהלך השנה, לא הצלחנו להתגבר על פיתויים, כשלנו ומעדנו. אך עדיין, עמוק בלב כולנו רוצים להיות טובים יותר. כנראה שפעם גם היינו כאלה. טובים יותר, ותמימים יותר. לפני שמעדנו, לפני שנחשפנו לאותם גירויים שהסיטו אותנו למקומות אחרים.
תשובה – אינה דווקא חרטה. תשובה היא חזרה למי שאנחנו באמת. החזרה למה שאני באמת רוצה להיות ולמי שאני יכול להיות. זה הזמן לעשות תשובה, לשוב לעצמינו.




































































































