הודעת עיריית חיפה – יום חמישי, 19 ביוני 2025
בישיבת מרכז ניהול המשברים (מנ"מ) שהתקיימה הבוקר, חודדו מספר נקודות חשובות

עיריית חיפה הכשירה ברחבי העיר חניונים, בתי ספר, מקלטים ציבוריים ומתחמי כרמלית, אשר ישמשו מרחבים מוגנים עבור תושבים שאין ברשותם ממ"ד או מקלט משותף. בכמה מרחבים מוגנים ציבוריים מצטבר לכלוך רב של השוהים במקום, ומתגלים מעשי ונדליזם. עיריית חיפה עושה כל שאפשר כדי להבטיח לכם שהות בטוחה ונוחה ככל הניתן, אך האחריות על שמירה על מקום נקי ומסודר היא גם של השוהים במרחב המוגן. זכרו: המרחב המוגן הציבורי הוא למענכם – שימרו עליו.
לאחר פניית עיריית חיפה למגן דוד אדום מרחב כרמל, יופעל החל מהיום אמבולנס לבן מהיכל הספורט רוממה. האמבולנס יפעל 24 שעות ביממה על מנת לקצר זמני תגובה לתושבים, והוא מצטרף לתחנות הפועלות במרחב. כל האמבולנסים וניידות הטיפול נמרץ מוכנים להפעלה מיידית לכל מקרה חירום, 24 שעות ביממה.
מצורפת מפה המפרטת את פריסת המרחבים המוגנים הציבוריים ברחבי העיר – חניונים, בתי ספר, מקלטים ציבוריים, מיגוניות ותחנות כרמלית:
מקלטים ציבוריים פתוחים ברחבי העיר
מיגוניות פתוחות
סופרים ובתי מרקחת פתוחים
כל תחנות הכרמלית הן ממוגנות, למעט תחנת כיכר פריז שאינה ממוגנת.
אתר החירום של עיריית חיפה
בהתאם להנחיות הביטחוניות, החופים וטיילות החוף סגורים לציבור בשל היעדר מיגון מתאים.
בהנחיית ראש העיר יונה יהב, לא מתבצעת אכיפה של חנייה בכחול-לבן עד להודעה חדשה. עם זאת, אכיפה של עבירות חנייה חמורות נמשכת, כולל חנייה באדום-לבן, בצמתים, ובמקומות המסכנים את בטיחות הציבור.
הקשיבו להנחיות פיקוד העורף – הן מצילות.
המוקד העירוני 106 פועל במתכונת מתוגברת ונותן מענה 24/7 לכל פנייה או צורך.






































































































