טירת כרמל זוכרת: משמר הכבוד האזרחי הצדיע לנופלים
עשרות מתושבי טירת כרמל לקחו חלק הבוקר במיזם מרגש: משמר כבוד אזרחי, שנועד לכבד את זכר הנופלים והנופלות במערכות ישראל ובפעולות האיבה

עשרות מתושבי טירת כרמל לקחו הבוקר (רביעי) חלק במשמר הכבוד האזרחי, שנועד לכבד את זכר הנופלים והנופלות במערכות ישראל ובפעולות האיבה.
התושבים שהתנדבו למיזם התחלקו לזוגות, והתייצבו בכיכרות ברחבי העיר בין השעות 11:15-10:45 כשהם נושאים דגלי ישראל ולובשים חולצות שעליהן נכתב ״עומדים לזכרם – משמר כבוד אזרחי, עיריית טירת כרמל״.
את המיזם הובילו הרשות לביטחון קהילתי ויחידת ההתנדבות העירונית. המשתתפים סיפרו, כי עבורם היה מדובר במעמד מרגש, במיוחד בזמן הצפירה, ושיתפו בתגובות החמות שקיבלו מהעוברים והשבים, בהם ראש העיר, דודו כהן שסייר בין הכיכרות והודה למתנדבים על המיזם המבורך, המרגש והחשוב.
אסתר אטיאס, יוזמת ומרכזת המיזם: "הכל התחיל בתקופת הקורונה, כשלא יכולנו להגיע לבתי העלמין. אני ואחי עמדנו בכיכר עם דגל, כדי שלא יהיה אף נופל בלי זיכרון. כל שנה המעגל מתרחב, והלב מתרחב איתו".
צילומים: דניאל עורקבי