עשרות סטודנטים מהטכניון, אריאל, בר אילן ועוד נגד נשיאי האוניברסיטאות: ״ריח חריף של פוליטיזציה״
הסטודנטים פנו בהובלת תא דרור עם תאי לביא ואם תרצו, תקפו את מכתב נשיאי האוניברסיטאות בנוגע להחלפת היועמ״שית, ומחו על הכוונה לשבות במקרה שההחלפה תצא לפועל: ״נוסח המכתב מעיד על הטיה פוליטית ועיוורון משווע״

זעם בקרב הסטודנטים: לאחר מכתב נשיאי האוניברסיטאות בו הודיעו כי הם מתכוונים לשבות במקרה שהחלפת היועמ״שית תצא לפועל, סטודנטים רבים תקפו את המכתב ואת השימוש באקדמיה כ״כלי ניגוח פוליטי״ לדבריהם. בקריאה משותפת לכ-70 סטודנטים, בהובלת תא ״דרור״ של מפלגת הציונות הדתית, ועם תאי ״לביא״ ו״אם תרצו״ באוניברסיטאות, הם תקפו את ההחלטה.
״נוסח המכתב מעיד על הטייה פוליטית ועיוורון משווע כלפי האמת״, כתבו. ״לאורך כל כהונת הממשלה הנוכחית, הקפידה היועצת המשפטית לממשלה להערים קשיים נגד כל מהלך מהותי ומשמעותי של הממשלה, באופן הזורע פילוג בין מרכיביה השונים ומחליש את אחדותה״.
הסטודנטים, בין היתר מהטכניון, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת אריאל ואוניברסיטת תל אביב, הוסיפו וכתבו כי ״מאות העמודים שהונחו על שולחן הממשלה מעידים על השיטתיות, הנחישות וחוסר היושרה שמאפיינים את תפקודה של היועמ״ש המכהנת ועל הצורך המהותי להעבירה מתפקידה״.
הם הוסיפו והדגישו כי ״הדעה המובאת במכתב אינה נחלתם של כלל הסטודנטים באוניברסיטה, ומוחים על כוונתו של הנשיא להשבית את הלימודים במידה שמהלך חיוני זה ייצא לפועל״.
לסיום תקפו: ״הניסיון לעשות שימוש בסטודנטים ככלי שרת במאבקים פוליטיים שאינם נחלת האוניברסיטה, מעורר שאת נפש ומדיף ריח חריף של פוליטיזציה של האקדמיה. אנו קוראים לראשי האוניברסיטאות לחזור בהם ולזכור שהאקדמיה היא אינה כלי פוליטי זול״.