ניוזים חמיםחינוךקרית ביאליק

גם בימי מלחמה: חניכי מכינת "גל" בקריית ביאליק לומדים על נגישות וקבלת האחר

חניכי המכינה הקדם-צבאית "גל" הפועלת בקריית ביאליק השתתפו ביום רביעי, בבית יד לבנים, בפעילות במסגרתה התנסו החניכים בחוויה מעשית של התמודדות עם מוגבלויות שונות

מסורת שנתית נמשכת: מתנדבות נגישות ישראל צפון (נ.י.צ.) קיימו מיזם ייחודי להעלאת המודעות לנגישות בקרב חניכי המכינה הקדם-צבאית "גל" הפועלת בקריית ביאליק. ביום רביעי (13.11) התקיימה הפעילות בבית יד לבנים, במסגרתה התנסו החניכים בחוויה מעשית של התמודדות עם מוגבלויות שונות.

במהלך הפעילות, נכנסו החניכים לחדר ההרצאות כשעיניהם מכוסות, מובלים על-ידי מתנדבות נ.י.צ..  ד"ר רויטל שורץ-סבירסקי, מנהלת נ.י.צ. והמשנה לראש העיר, שיתפה בסיפורה האישי והציגה את מגוון המוגבלויות והפתרונות להנגשה. החניכים התנסו במוגבלויות פיזיות, ראייה ושמיעה, תחת המוטו "רק שתחווה – תבין".

"המפגש היה מרגש במיוחד", מספרת ד"ר שורץ-סבירסקי. "החניכים גילו בגרות ורצינות בדיון בסוגיות המורכבות שעלו, וניכר כי הפעילות תרמה להבנתם את חשיבות הנגישות בחברה".

ד"ר שורץ- סבירסקי הודתה לאורטל חדד, מנהלת מחלקת הנוער בעיריית קריית ביאליק; נואליה ויטורו, רכזת המכינה; ומתנדבות נ.י.צ. – רחל שפק (רכזת הסברה), גילה אליהו, הני כהן ואסתי אליעזר.

 

צילום: עיריית קריית ביאליק

    מוגבלות בידיים

    מוגבלות בידיים

    רחל מלווה מקל נחייה

    רחל מלווה מקל נחייה
    ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: .mnewzim@gmail.com

    כתיבת תגובה

    עוד ניוזים בשבילך

    Back to top button
    נגישות