סיום שנה מרגש לבני ובנות שנת השירות בנשר
בני ובנות שנת השירות בנשר, הפועלים תחת תנועת החלוץ, סיימו את שנת השירות בטקס מרגש בהשתתפות מסגרות החינוך ובני הנוער

בערב מרגש מחלקת החינוך בנשר נפרדה מבני ובנות השירות שהתנדבו בעיר במהלך השנה האחרונה. שנה זו הוסיפה אתגרים רבים גם לבני השירות שהתנדבו עם נוער בעיר.
שנת השירות הינה שנת התנדבות בקהילה המתבצעת על ידי צעירים לפני גיוסם לצה"ל. צעירים מכל רחבי הארץ מגיעים ומתנדבים למשך שנה אחת, חיים בקומונה משותפת ופועלים בקהילה.
תנועת החלוץ, המפעילה את שנת השירות בנשר, נוסדה על ידי המדרשה באורנים במטרה לבנות מנהיגות חברתית ברוח מורשת החלוצות והחלוצים, הציונות והיהדות. במהלך השנה התנדבו בני ובנות השירות בבתי הספר בעיר ובמסגרות חינוך לא פורמאלי בשעות אחר הצהריים. הם סייעו לתלמידים הן בפן הלימודי והן בפן החברתי. התנדבותם כללה פעילויות במועדון אדמאס, מועדוניות, מד"צים, עבודה עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים, מועצת הנוער ועוד.
בנוסף לפעילות השוטפת, יזמו בני ובנות שנת השירות מספר אירועים חשובים במהלך השנה, ביניהם טקס חצי שנה לחטופים, שוק עוטף, מעגלי שיח, פעילות חנוכה לילדים ועוד.
רועי לוי ראש העיר נשר אמר "בני ובנות שנת השירות הם חלק בלתי נפרד מהקהילה שלנו בנשר. הם תורמים לעיר, מחזקים את הקשרים החברתיים ומעניקים תמיכה יומיומית לילדים ולבני הנוער שלנו. החשיבות של ההתנדבות לא רק בונה קהילה חזקה ומלוכדת, אלא גם מייצרת תחושת שייכות וגאווה בקרב כל תושבי העיר. אנו בנשר פועלים רבות על מנת להגדיל את מספר בני הנוער שיוצאים לשנות השירות מהעיר כחלק מהחזון העירוני, והשנה, אנו גאים לדווח על הכפלת מספר היוצאים לשנות השירות מתיכון מקיף נשר, יישר כח"
בסוף אוגוסט, תתחיל קבוצה חדשה של בני ובנות שירות, ואנו מצפים להמשך עשייה מבורכת למען הקהילה.
צילום: עיריית נשר