ניוזים חמיםבריאות

כללית נרתמת לקידום בריאות האישה בחברה הערבית

כנס בריאות האישה בחברה הערבית, גוף ונפש התקיים בנצרת, מטעם הפורום האקדמי לקידום הבריאות בחברה הערבית

מטרת הכנס הייתה העלאת המודעות לנושא בריאות האישה, קיום שיח פתוח והצעת רעיונות שיכולים לסייע בצמצום הפערים והגברת המודעות בחברה הערבית.

ד"ר אכלאס סעד אל דין מנהלת היחידה לבריאות האישה של כללית בכרמיאל, מחוז חיפה וגליל מערבי ניהלה את המושב ראשון שהתמקד בנושאים כגון: סכרת הריונית, בדיקות סקר גנטיות ודיכאון לאחר לידה.

ד"ר עאדל שלאעטה מומחה ברפואת ילדים וגנטיקה רפואית במרפאת כללית כרמיאל יועצת ובבית החולים בני ציון, נתן הרצאה על בדיקות סקר ומחלות גנטיות בקרב האוכלוסייה הערבית, הסביר על מחלות ייחודיות בכפרים בגליל, מתי יש לבצע סקר גנטי ומי קהל היעד ומהם החסמים בחברה הערבית בביצוע בדיקות הסקר.

אנעאם אבו אל היג'א עובדת סוציאלית ביחידה העבירה הרצאה בנושא דיכאון בהריון ואחרי לידה, נורות אזהרה וסיפרה על מקרים מהיחידה וייחודיות השירות הסוציאלי במרכזי בריאות האישה.

 

בתום כל הרצאה התקיים דיון פורה ושאלות מהנוכחים ונוצרו שיתופי פעולה לקידום הנושאים החשובים.

 

ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: .mnewzim@gmail.com

כתיבת תגובה

עוד ניוזים בשבילך

Back to top button
נגישות