לרגל יום המתנדב הבינלאומי שצוין אתמול: תכירו כמה מהמתנדבים המרגשים ביהוד- מונוסון והארגונים הפועלים בקהילת העיר
חיידק ההתנדבות זורם לך בדם? יום המתנדב הבינלאומי 2024: הכירו את המתנדבים והצטרפו גם אתם לאחד ממיזמי ההתנדבות והארגונים הפעילים ביהוד-מונוסון
אתמול (חמישי, 5.12.24) צוין יום המתנדב הבינלאומי, לכבוד יום זה בחרנו להציג בפניכם שישה מתנדבים פעילים ומסורים, העושים כל אחד ואחת בתחומו למען הקהילה ביהוד-מונוסון.
לאחרונה, התקיים יריד התנדבות עירוני, ביוזמת עו"ס נעמי כהן מנהלת יחידת ההתנדבות והיזמות חברתית במחלקת משאבי קהילה ומחלקת אזרחים ותיקים באגף לשירותים חברתיים וכן ביוזמת המתנ"ס העירוני. למעלה מ-150 מתושבות ותושבי העיר, בגילאים שונים, הגיעו ליריד בו הציגו 15 ארגונים, עמותות ומיזמים עירוניים את פעילותם והציעו לבאי היריד להצטרף ולהתנדב.
בין היתר, הציגו ביריד: מייקלאב – מעבדת חדשנות ועשיינות, מרכז גישור ודיאלוג קהילתי, 'סרוג ותרום', פרויקט 'אישה לצידך', קהילת הגמלאים של המתנ"ס העירוני יהוד-מונוסון, ספריית אדלר, ידיד לחינוך ועוד.
בתום הערב דווח, כי עשרות רבות התרשמו לחיוב ממערך המתנדבים בעיר ובחרו להצטרף גם הם להתנדב למען הקהילה, במגוון תחומים ונושאים שונים.
עיריית יהוד-מונוסון רואה חשיבות גדולה בקידום התנדבות ויזמות חברתית בעיר. בעיר מתקיימות יוזמות המבוססות התנדבות רבות, אשר מחזקות את העיר בתחומים שונים: חינוך, קיימות וסביבה, יזמות עסקית, תרבות ופנאי, גמ"ח וצדקה, ספורט, מיצוי זכויות, גישור ועוד.
לצד זה, מחקרים רבים מצאו כי התנדבות הינה בעלת השפעה חיובית למתנדב במגוון מדדים: רכישת מיומנויות, חיזוק תחושת השייכות, חיזוק תחושת המסוגלות והערך העצמי, קידום בריאות וירידה בתחושת הבדידות.
על כן, אומרים בעירייה, כי "עיר מתנדבת היא עיר בעלת מסוגלות קהילתית גבוהה ויחד נוכל להתמודד עם כל אתגר ברמה האישית, העירונית והלאומית."
היחידה להתנדבות ויזמות חברתית הינה הגורם המקצועי האמון על קידום תחום ההתנדבות בעיר.
לציון יום המתנדב הבינלאומי, זוהי הזדמנות נהדרת לתת במה לקבוצת מתנדבים ומתנדבות בעיר, לומר להם ולכל אחד ואחת מהמתנדבים בעיר תודה מכל הלב ויישר כוח. "המדליק נר מנר, זה דולק וזה אינו חסר" (במדבר רבה, פרשה י"ג).
הכירו את פנינה ז'אנה:
פנינה, נשואה, אם לשלושה בנים ושמונה נכדים עונה על ההגדרה 'מתנדבת סדרתית', מאז ילדיה היו במסגרות חינוכיות התנדבה ואף שיתפה אותנו שהיא רואה בהתנדבות ערך חינוכי.
בימי ראשון פנינה מתנדבת בקבוצת "סרוג ותרום". חברות הקבוצה סורגות כובעים, צעיפים וכפפות שנתרמים לחיילים, הן אף מחלקות שמיכות לחיילים פצועים בבית החולים שיבא – תל השומר ובובות חיבוקי לילדים.
אחת היוזמות האחרונות שפנינה יזמה עם חברות הקבוצה היתה סריגת פרחי לבנדר במסגרת פרויקט "בלב ים" שנועד לסייע בגיוס כספים לפרויקט הנצחה מוזיקלי לזכר סמ"ר ים גלס ז"ל, מפקדת תצפיתניות במוצב נחל עוז שנפלה ב-7.10.23. פנינה שיתפה אותנו שעבורה ההשתתפות בפרויקט היתה מרגשת במיוחד.
מדי יום שלישי אחר הצהריים תוכלו לפגוש את פנינה במועדון דובדבן – מועדון נשים עירוני שאת פעילותו היא מרכזת. גם במשפחתה של פנינה יודעים שהיא לא מוותרת על אף מפגש שבו חברות המועדון נפגשות להרצאות, פעילויות והתנדבויות שונות למען קהילת העיר.
בנוסף, תוכלו לפגוש בפנינה בחנות 'בגד לי'. בחנות ניתן לרכוש בגדים ופריטים יד שנייה במחירים סמליים, כל הרווחים ממכירת הבגדים מועברים למשפחות נזקקות. פעם בשבוע פנינה מתנדבת בחנות, מסייעת לאנשים לבחור בגדים מתאימים ובמידת הצורך אף מבצעת תיקוני תפירה קלים.
פנינה שיתפה אותנו שהיא למדה על חשיבות הנתינה מאמא שלה שתמיד נתנה ותרמה בשקט, והיא הנחילה ערכים אלו גם לילדיה. "כשאני מתנדבת ותורמת במסגרות השונות, זה עושה לי טוב על הלב וברכה בעולם, ובעיקר אני חוזרת הביתה שמחה.", אומרת פנינה.
הכירו את עמית מזרחי:
עמית, נשוי ללירון ואבא לשלושה ילדים. עמית עובד כמנהל מחלקת מכירות בחברת ייבוא. בעיר יהוד-מונוסון הוא מתגורר עשר שנים ומזה 7 שנים מתנדב בסיירת הורים – הורים וערים.
עמית חיפש מקום להתנדב בו בעיר ופגש את אבי דלמגוס, רכז הסיירת שהדביק את עמית בחיידק סיירת הורים. עמית, כמו כל מתנדבי סיירת הורים, עבר הכשרות, סדנאות ובתחילת הדרך הסיורים התבצעו עם מתנדבים וותיקים שהכשירו אותו והסבירו כיצד לדבר עם בני הנוער ואיך להתמודד עם סיטואציות שונות.
מדי יום שישי בערב, יוצא עמית עם מתנדבים נוספים לסיורים בגינות ציבוריות ובאזורי מפגש של בני נוער. המתנדבים מבקשים לשמש אוזן קשבת ולתמוך בבני הנוער, שלא מתקשים לזהות אותם למרחוק, בשל החולצה השחורה עם הלוגו הצהוב אותה לובשים. בני הנוער כבר מכירים ויודעים שמתנדבי סיירת הורים ערים, באים להקשיב ממקום אמיתי וכן וללא שיפוטיות.
עמית שיתף אותנו שהם משגיחים בנושא שימוש באלכוהול אצל הנוער ומבקשים למנוע התנהגות אלימה במהלך הסיורים. עצם הנוכחות שלהם והגעתם בזמן, אומר עמית, מונעת לא אחת התנהגויות קיצון של אלימות, ומרגיעה את הנוכחים ומעבירה אותם למצב של שיח ללא אלימות.
עמית אב לילדים מתבגרים ולדבריו "לבת שלי טבעי מאד שאני מסתובב עם הסיירת ולפעמים אף פוגש בה ובחבריה בסיורים שלי. בני הנוער בעיר כבר יודעים שאנחנו מגיעים לטובתם ודואגים להם ומקבלים אותנו בשמחה."
כיום, עמית חונך מתנדבים חדשים בסיירת הורים והוא ממליץ בחום לתושבות ותושבי העיר להתנדב "זה ממלא, נותן תחושה שאתה תורם ועושה שינוי בעיר, בעיקר בתחום של בני נוער."
הכירו את מכינה קדם צבאית "רוח השדה" בארות יצחק:
כמו שעון, כבר מספר שנים, מדי יום שלישי אחר הצהריים, מגיעים אל העיר יהוד-מונוסון חניכי המכינה הקדם צבאית, הנמצאים בשנת לימוד והכשרה לקראת גיוסם הצבאי. תלמידי המכינה רואים ערך בשילוב של מעורבות ונתינה בקהילה לצד לימודים.
חניכי המכינה מתנדבים במרכז משפחה – הבית למשפחות לילדים עם מוגבלות בעיר. הם מתנדבים בחונכויות אישיות ובפעילויות 'שלישי בגינה'. בנוסף, הם מתנדבים בתוכנית 'זמן זהב' – ומקיימים ביקורי בית לשם הפגת בדידות בקרב קשישים בעיר.
שוחחנו עם שניים מחניכי המכינה אשר מתנדבים בפעילות 'שלישי בגינה': נתי גרינספן, בן 19 מירושלים וגבריאל ינגרווד, בן 18 ממודיעין.
נתי שיתף שהוא בחר להשתתף במכינה כדי לפתח את עצמו ולבנות את העצמאות שלו, לקראת השנה הבאה. אחד השיקולים בבחירת המכינה "רוח שדה" היתה בשל רוח ההתנדבות שמקודמת על ידי מנהלי המכינה. "ערך הנתינה הוא גבוה אצלי", אומר נתי, "רציתי להתנדב עם ילדים עם מוגבלויות מכיוון שנושא זה קרוב לליבי מאד. אני רוצה לשמש להם מודל לחיקוי ולהראות שהכל אפשרי. בכל פעם שאני מגיע למרכז משפחה ופוגש בילדים זה מעלה חיוך על פניי."
גבריאל ינגרווד תושב מודיעין הגיע למכינה, כי רצה "שנה משמעותית מבחינת לימוד תורה, למצוא את עצמי ולעבוד על הכושר הגופני שלי". על הסיבה בבחירה בפעילות שלישי בגינה של מרכז משפחה בגינה מספר גבריאל "אני מדריך כבר כמה שנים, ואוהב זאת. רציתי לתרום מהיכולות שלי. משמח אותי לראות את פניהם של הורי הילדים שצופים מהצד בילדים שלהם משחקים עם אחרים בשמחה ובחיוך. אני מרגיש שיש לי קשר טוב עם ההורים והילדים, ובכל שבוע אני רואה התקדמות ושיפור ביכולות המשחק של הילדים ושיתוף הפעולה שלהם עם ילדים אחרים. אני מאד שמח שבחרתי בהתנדבות הזו ומקווה להשפיע לטובה על הילדים."
הכירו את ארגון עוגן למשפחות המילואים
חן דנינו, בת 30 מיהוד-מונוסון ואליס פרנסס רם, בת 49 נשואה ואם ל-2, משמשות רכזות עוגן למשפחות המילואים בעיר ומהוות כתובת למשפחות מילואים בעיר ולמתנדבים המעוניינים להתנדב אצל משפחות המילואים.
מאז ה-7.10.23 רבים מבני ובנות העיר גוייסו לשירות מילואים והותירו מאחור משפחות הממשיכות להתמודד עם היום-יום לבד.
חן ביצעה מילואים במשך 3 חודשים בקרן לסיוע ובתום התקופה רצתה להמשיך ולתרום למאמץ המלחמתי גם באזרחות. אליס הגיעה אל עוגן למילואים, כי ביקשה לתרום לחיילים ולמשפחות המילואים, לאחר טראומה שחוותה ב-7.10.
עוגן למילואים הינו ארגון ארצי המסייע למשפחות המילואים, במתן מענה עוטף המותאם לכל משפחה. הרכזות מקבלות פניות ממשפחות המילואים בעיר בנושאים שונים ומגוונים, ביניהם, סיוע עם הילדים, בישול, דוגיסיטר ועוד. השתיים מצוות לכל בקשה מתנדב או מתנדבת שיסייעו למשפחת איש או אשת המילואים, באופן שהמתנדבים יוכלו לתרום בתחום הכי חזק שלהם, ולאורך זמן. התפקיד שלקחו על עצמן אינו קל, אך כאשר הן מקבלות פידבק מהמשפחות שמקבלות סיוע ומשתפות עד כמה העזרה מסייעת להן, הן מקבלות מוטיבציה להמשיך בעשייה.
אליס וחן ממליצות מאד להתנדב בעוגן למילואים, זוהי התנדבות שכבר הפכה לשגרת חיים ושתיהן מרגישות שהן נוטלות חלק במאמץ המלחמתי והן חלק משינוי משמעותי עבור אותן משפחות. "אנחנו מסייעות ללוחמים שלנו להיות בחזית, כשהקהילה שלנו תומכות במשפחות שלהם בעיר."
עשינו לכם חשק לקום ולהתנדב? ביחידה להתנדבות והיזמות חברתית יסייעו לכם למצוא את המקום ותחום ההתנדבות שבו תרגישו הכי נוח, מועילים, תורמים ונרתמים.
כל מה שנותר לכם לעשות הוא ללחוץ על הקישור, למלא את הפרטים והצטרפו למאות המתנדבות והמתנדבים ביהוד-מונוסון >> https://did.li/p8rgT