מחר (יום שישי) יתקיים אתגר המדרגות החיפאי 2026
מחר, יום שישי (5.6), יתקיים אתגר המדרגות החיפאי 2026, אירוע ספורט עירוני ייחודי בהובלת רשות הספורט של עיריית חיפה. המשתתפים יעברו במסלול טיפוס רציף באורך של כ -3.5 ק"מ, מכיכר פריז שבעיר התחתית ועד לגן האם במרכז הכרמל, דרך המדרגות, הסמטאות ושכונותיה הייחודיות של חיפה

ההתכנסות לאירוע תחל בשעה 06:30 בכיכר פריז בעיר התחתית, שם יקבלו המשתתפים את ערכות ההשתתפות ובקבוקי מים, וייהנו ממוזיקת רקע ואווירה ספורטיבית. בשעה 07:30 יוזנקו ראשוני המשתתפים, בהתאם למקצים שאליהם נרשמו – עממי או תחרותי – ויחלו את מסלול האתגר.
המשתתפים יעברו לאורך מדרגות המחברות בין העיר התחתית למרכז הכרמל, במסלול המשלב נוף עירוני, ים, טבע ואווירה חיפאית מיוחדת. את האתגר יסיימו המשתתפים בגן האם שבמרכז הכרמל, שם ייערך טקס הסיום.
הסדרי תנועה וחסימות: בין השעה 06:45–08:30 צפויים עיכובים בתנועה לאורך תוואי המסלול
כינוס וזינוק – רחוב נתנזון והשוק הטורקי: הכביש ייחסם.
רחוב פל ים: חסימה בין השעות 07:15–07:45.
מדרגות הנביאים: חסימה נושמת.
רחובות הנביאים, הרצל ובלפור: הרצים יעברו על המדרכות.
רחובות הלל, מסדה, ארלוזורוב, בר גיורא, הס, וינגייט, חשמונאים, הנרייטה סולד ויפה נוף: חסימות נושמות לסירוגין לאורך האירוע.
הציבור מתבקש להיערך בהתאם, להישמע להוראות השוטרים, הפקחים והסדרנים, ולהשתמש בדרכים חלופיות במידת הצורך.
הנכם מוזמנים לסקר
ראש העיר חיפה, יונה יהב:
"אתגר המדרגות החיפאי הוא הרבה יותר מאירוע ספורט – הוא חגיגה של העיר חיפה במיטבה. אני מזמין את תושבי חיפה והמבקרים ליהנות מאירוע ייחודי שמשלב ספורט, קהילה, נופים מרהיבים ואהבה לעיר שלנו".






































































































