הסתיים הדיון בבג"צ בעתירה שהגישה עיריית חיפה נגד משרדי האוצר והתחבורה והחברות כרמלטון וחברת חוצה ישראל
לפני שעה קלה הסתיים הדיון בבג"צ בעתירה שהגישה עיריית חיפה נגד משרדי האוצר והתחבורה והחברות כרמלטון (זכיינית מנהרות הכרמל), וחברת חוצה ישראל - בגין התעריפים הגבוהים שנגבים במנהרות
שלושת השופטים בדיון – שטיין, כבוב וכנפי-שטייניץ, הקשיבו בקשב רב לטענות העירייה, אך בסיכום המליצו לעירייה למשוך את עתירה, בשל העובדה שהנושא המדובר אינו בסמכות בית המשפט, אלא בסמכותה של המדינה.
העירייה נענתה להמלצת השופטים, ובכוונתה להמשיך במאבק מול המדינה כדי שתחזיר את הסבסוד שהעניקה, ושנפסק בסוף שנת 2024.
ראש עיריית חיפה יונה יהב שנכח בדיון, אמר: "בית המשפט קבע כי למרות שיש כאן סוגייה ציבורית מהמעלה הראשונה, הנושא לא נמצא בסמכותו השיפוטית. נמשיך במאבק הציבורי מול המדינה, כי יש כאן אפליה משוועת ועושק של התושבים".
את עיריית חיפה ייצגו בדיון היועצת המשפטית של העירייה עו"ד ענבל בן ארי, ועו"ד מורן שדה.






































































































