צו סגירה ל"גרג" במוריה בחיפה בשל מכירת בשר ודגים לא ראויים למאכל אדם ותנאי תברואה חמורים ביותר
לכלוך קשה במטבח, מזון המועבר מעל פחים ועשרות ק"ג של בשרים ודגים שלא ראויים למאכל אדם, אלו חלק מהסכנות התברואתיות שהביאו את משרד הבריאות להוציא צו סגירה לבית הקפה "גרג" בשדרות מוריה בחיפה
משרד הבריאות הוציא צו הפסקה מנהלי למסעדת "גרג" ברחוב שדרות מוריה 110 בחיפה והזמנה לשימוע, בשל ממצאים חמורים ביותר של תנאי תברואה ירודים במיוחד ואף מכירת בשר ודגים שלא ראויים למאכל אדם.
בצו מצויינים 39 סעיפי ליקויים קשים שהביאו לסגירת המקום וכך נכתב לגבי חלק מהליקויים:
"בתוקף סמכותי אני מוציא בזאת צו סגירה, המצווה עליך ו/או על כל אדם אחר הפועל מטעמך, להפסיק באופן מידי את הפעלת
מסעדת "גרג" בשד' מוריה 110 בחיפה אשר בבעלותך.
אני מוציא את צו ההפסקה המנהלי בגלל ממצאי הבקרה שנערכה בעסק זה ב- 2021/06/20 על-ידי מפקח בריאות
הסביבה, אלון אבן צור, יחד עם הווטרינרים העירוניים דר' וואליד חורי ודר' שמואל פרוכטר. בביקורת זו נמצאו ליקויים רבים אשר פורטו בדו"ח הביקורת הרצ"ב.
להלן הליקויים המהותיים בגינם מוצא הצו:
חצר ואספקת סחורה:
1 .כניסת סחורה למטבח מתבצעת מעל החצר דרך סולם למטבח מעל פח האשפה של חצר.
2 .החצר אינה מתוחזקת ובמצב ירוד.
3 .פח האשפה פתוח ומתוחזק באופן ירוד.
4 .על דלת הכניסה האחורית ישנו וילון פלסטיק עם עובשים מרובים.
5 .בעת הביקורת סחורה שהוכנה למטבח הייתה על הרצפה (ארגזי בשר)
מטבח:
6 .נמצא כי הבשר מסופק מספק ללא רישיון בתוקף.
7 .הושמדו ע"י הווטרינר העירוני כ- 70 ק"ג בשר שאינו ראוי למאכל אדם:
*בשר פג תוקף.
*בשר שנבדק אורגנולפטית.
*בשר שמקורו בספק ללא רישיון.
*דגים שהופשרו והוקפאו בשנית.
8 .מדור בשר ביחד עם מדור דגים"
וכן עוד ליקויי תברואה חמורים שמסכנים את בריאות הציבור נמצאו במקום.
צילום: מתוך רשת פייסבוק