ניוזים חמיםחינוךבת ים

עיריית בת-ים מקדמת חדשנות: תלמידי כיתות ט' בעיר הציגו מיזמים פורצי דרך בהאקתון עירוני

עיריית בת-ים קיימה בשבוע שעבר האקתון עירוני חגיגי לקראת אירועי שנת ה-100 לעיר, בהשתתפות תלמידות ותלמידי שכבת ט’ מכל בתי הספר בעיר. האירוע נערך באשכול הפיס בהובלת מינהל החינוך ובשיתוף חברת YaizY, והפגיש עשרות בני נוער ליום של יצירתיות, יזמות, עבודת צוות וחשיבה חדשנית

במהלך ההאקתון התמודדו המשתתפים עם אתגר ייחודי: פיתוח מיזמים ופתרונות המשלבים בין מורשתה של בת-ים לבין האתגרים וההזדמנויות של המחר. התלמידים עבדו בצוותים, נעזרו במנטורים מקצועיים והציגו בפני צוות שופטים מגוון רעיונות חדשניים בעלי השפעה חברתית וקהילתית.

במקום הראשון זכתה ישיבת אדרת עם המיזם “די לחרמות” – סוכן חכם לקבוצות וואטסאפ, המסייע בזיהוי ובטיפול במקרי חרם ותוכן פוגעני במרחב הדיגיטלי.

 במקום השני זכתה אולפנת צביה עם המיזם “עוגן” – יוזמה קהילתית המציעה סיוע לאלמנות ולנשות מילואים באמצעות בני ובנות נוער במסגרת פעילות מחויבות אישית.

 במקום השלישי זכה בית הספר אורט מילטון עם המיזם “מח”ם בת-ים” – פלטפורמה חדשנית המרכזת את כלל מוקדי החירום במקום אחד, במגוון שפות, ומשלבת יכולות בינה מלאכותית לזיהוי מצבי מצוקה ומתן מענה מהיר ונגיש.

ההאקתון היווה הזדמנות עבור בני הנוער להביא לידי ביטוי את היצירתיות, היכולות הטכנולוגיות והמחויבות החברתית שלהם, תוך חיבור לערכי הקהילה ולעתידה של העיר.

עיריית בת-ים מברכת את כלל המשתתפות והמשתתפים, צוותי החינוך, המנטורים והשותפים לדרך, וגאה בבני הנוער שהציגו חשיבה פורצת דרך, יוזמה ואחריות חברתית. המיזמים שהוצגו ממחישים את הפוטנציאל הרב של הדור הצעיר ואת יכולתו להוביל שינוי משמעותי עבור הקהילה והעיר.

hakton bat yam1קרדיט תמונות: יורי דיבינסקי
hakton bat yam2קרדיט תמונות: יורי דיבינסקי
hakton bat yam3קרדיט תמונות: יורי דיבינסקי
ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: [email protected]

כתיבת תגובה

עוד ניוזים בשבילך

Back to top button
נגישות