דוברות מד"א: 5 הרוגים מירי ב-12 שעות האחרונות
בחצי היממה האחרונה צוותי מגן דוד אדום נקראו למס' אירועי ירי ברחבי הארץ שבסופם נקבע מותם של 5 גברים
אמש (11.2), בשעה 19:24 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב שרון על גבר שנפצע מירי בפוריידיס. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי וביצעו פעולות החייאה שבסופן נקבע מותו של גבר כבן 30 עם פציעות ירי.
פרמדיק מד"א תומר קולברג וחובשת מד"א טליה הודיה יצחקי, סיפרו:
"ראינו גבר כבן 30 מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות ירי קשות בגופו. הענקנו לו טיפול רפואי מתקדם שכלל פעולות החייאה ממושכות ולאחר מאמצים רבים, לא נותר לנו אלא לקבוע את מותו."
לאחר מס' שעות, הלילה (12.2) בשעה 02:36 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב נגב על גבר שנמצא ירוי ברכב ברהט. חובשים ופרמדיקים של מד"א קבעו את מותו של גבר בן 22 עם פציעות ירי.
פרמדיק מד"א גיא שדה, סיפר:
"ראינו גבר בן 22 בתוך רכב כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות ירי קשות בגופו. ביצענו בדיקות רפואיות אך לצערנו הרב פציעותיו היו משמעותיות ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותו."
מקרה נוסף אירע בשעה 04:19, התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב אשר על גבר שנפצע מירי בירכא. חובשים ופרמדיקים של מד"א קבעו את מותו של גבר בן 42 עם פציעות ירי. דניאל
פרמדיק מד"א סאלם חריכה, סיפר:
"הפצוע היה מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה וסבל מפציעות ירי קשות בגופו. ביצענו בדיקות רפואיות אך לצערנו הרב לא נותר לנו אלא לקבוע את מותו."
זמן קצר לאחר מכן, בשעה 05:49, התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב איילון על גבר שנפצע ברח' יודפת בלוד. חובשים ופרמדיקים של מד"א קבעו את מותו של גבר כבן 50 עם פציעות ירי. דניאל
פרמדיקית מד"א איילה יעקובוב, סיפרה:
"ראינו גבר כבן 50 שוכב על הרצפה כשהוא מחוסר הכרה עם פציעות ירי קשות מאוד בגופו. ביצענו בדיקות רפואיות אך הוא היה ללא סימני חיים ונאלצנו לקבוע את מותו במקום."
ובשעה 06:52 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב נגב על פצוע ירי בשגב שלום. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח סורוקה צעיר כבן 20 במצב אנוש עם פציעות ירי, תוך כדי פעולות החייאה.
חובש רפואת חירום במד"א יאיר אבו רגילה, סיפר:
"ראינו גבר מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה עם פציעות ירי קשות בגופו. מיד התחלנו בביצוע פעולות החייאה ומתן טיפול רפואי ופינינו אותו בניידת טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים כשמצבו קריטי ומותו נקבע בבית החולים."






































































































