הרב אריה דרעי שימש סנדק בברית בנו של עו"ד דוד אברקי חבר מועצת העיר קריית ים, נכדו של רב העיר קריית ים, הרב יוסף הלוי אברקי שליט״א
עו"ד דוד אברקי, חבר מועצת העיר ובעלים של משרד עו"ד גדול שמתעסק בנדל"ן, קיים טקס ברית מילה מצומצם אך עם ידוענים רבים ואורח הכבוד היה אריה דרעי שהגיע עד לקריית ים כדי לכבד אותו בשמחתו. עו"ד אברקי ממשיך למצב את עצמו בצמרת הצפון ואין ספק שעתיד רחוק עוד לפניו. ראש העיר, דוד אבן צור: ״שמחה בלב והתרגשות עם כל משפחת אברקי, שהיא סמל להמשכיות, לשורשיות ולחיבור בין מסורת, שליחות ואהבת המקום. אני מברך את חבר מועצת העיר עו"ד דוד אברקי שיגדל את בנו בשמחה ונחת."

באירוע באולם בית הכנסת “אור תורה” בקריית ים, התקיים אמש רגע של קדושה נדירה ביופייה: חבר מועצת העיר, עו”ד דוד אברקי, הכניס את בנו השלישי בבריתו של אברהם אבינו. וייקרא שמו בישראל: "אבישי יגל".
זה לא היה עוד אירוע פרטי. זו הייתה חגיגה של עיר שלמה. חגיגה למשפחה אהובה, נטועה בעיר בשורשים עמוקים, שמצליחה לייצר רגעים שכולם מרגישים בהם בבית.
אביו של דוד, כבוד הרב הראשי לקריית ים, הגאון הרב יוסף הלוי אברקי שליט״א, הוא שם נרדף לברכות, חופות, בריתות ולחיבוק העירוני האינסופי. רב שהוא גם אבא של עיר שלמה, והיום שוב הוא הפך לסבא.
האירוע היה מלא באנשי ציבור בכירים, אך אורח הכבוד היה יו”ר ש״ס, הרב אריה דרעי, שהתרגש לשמש כסנדק בברית המרגשת, ואמר: ״כבוד גדול לי להיות כאן ביום כזה. כבוד הרב אברקי, ובנו עו"ד דוד אברקי, שממשיך את דרכו, הוא מגדלור של אהבת אדם, וקריית ים, עיר של לב פתוח ואנשים טובים. התרגשתי עד עמקי נשמתי״.
ראש העיר, דוד אבן צור, שיתף בהתרגשות: ״המשפחה הזו היא לא רק חלק מהעיר, היא מהטובים שבאֶבניה. הולדת בן למשפחת אברקי ונכד לכבוד הרב הראשי של העיר, היא סמל להמשכיות, לשורשיות, ולחיבור בין מסורת, שליחות ואהבת המקום. אני מאחל לאבישי הקטן שיגדל לחיים של אור, אהבה ונתינה כמו משפחתו״.
באירוע השתתפו ח"כ, עו"ד בכירים, יזמים, אנשי עסקים ואנשי תקשורת, כגון: חברי מועצת העיר, מ״מ ראש העיר עו״ד שיראל בר, סגן ראש העיר ג'אנו פלאס, חברי המועצה שלומי קדוש, אורה מנחם, בני בן דוד, עוזר הרב אברקי, עו״ד אלי גבאי, ראש העיר לשעבר שמואל סיסו, היזם אבישי בוחבוט, המנטור העסקי אסף אלון, דובר העירייה הראל פלג, יו"ר וועדת תכנון ובנייה יוסי עזריאל, אנשי עסקים, מני אסייג יוצר הסדרה שנות השמונים, אנשי תקשורת ויחצ בכירים כגון עדי מעוז ויבגני זרובינסקי ועוד ידוענים רבים.
הרגעים מהאירוע ילוו את התינוק הקטן הזה שנים קדימה.
אבל הם גם חלק מסיפור רחב יותר. הסיפור של עיר שאוהבת את אנשיה, ושל אנשים שנושמים אותה בנשמה.
קרדיט צילום: ניוזים, משפחת אברקי ויקיר חיים פנקר






























































































