ניוזים חמיםחדשותחיפה

ההפגנה בחיפה: אחמד טיבי: “הגיע הזמן להעיף את הממשלה הכהניסטית, ממשלת פשעי מלחמה”… איימן עודה: “ממשלת טיהור אתני, עזה ניצחה ועזה תנצח, מפגיני קפלן יישר כח, בואו נשתף פעולה”

יונה יהב בתגובה: "לא שלום ולא פיוס מחפשים המפגינים, אלא הסתה וליבוי יצרים, הם אינם רצויים אצלנו", ארגון בצלמו: "חובה להפסיק לאשר הפגנות טרור בחיפה"

 

אחר הצהריים התקיימה הפגנה מעוררת מחלוקת בחיפה, בה נאמו בין היתר חברי הכנסת אחמד טיבי ואיימן עודה.

מתוך דבריו של אחמד טיבי : “אנחנו כאן כולם כדי לקרוא תפסיקו את פשעי המלחמה…. בכל שעה נהרג ילד בעזה. הכנסת הזאת היא כנסת כהניסטית…. בליכוד יש יותר כהניסטית מעוצמה יהודית.
הגיע הזמן להעיף את הממשלה הכנהניסטית, ממשלת פשעי המלחמה. יחד נוכל להעיף אותה ולהרחיק אותה מחיינו.”

מתוך דבריו של איימן עודה: “ממשלת ישראל פועלת למען טרנספר. אנחנו נגיד להם בפרצוף זה טיהור אתני. עזה ניצחה ועזה תנצח. המדינה הפלסטינית חייבת לקום. זאת זכות. רק כך ערבים ויהודים נגד המלחמה. מפה אנחנו קוראים למפגינים בקפלן אנחנו צעריכים אתכם ואת ההתמדה שלכם. יישר כח. אין דמוקרטיה עם כיבוש לכן אנחנו קוראים לכם לשיתוף פעולה של כל המפגינים ברחבי הארץ.”

ראש עיריית חיפה יונה יהב בתגובה לדברים שנאמרו בהפגנה בעיר:

“מי שזועק בהפגנה בחיפה שעזה ניצחה ותנצח, או מדבר על מדינת ישראל וצה”ל במונחים של פשעי מלחמה ורצח עם, אינו רצוי אצלנו בעיר. מוטב שיילך להפגין במקומות אחרים, וקודם ישאל את עצמו מדוע ארגון הטרור חמאס מונע סיוע מתושבי עזה. לא שלום ופיוס מחפשים המפגינים, אלא הסתה וליבוי יצרים, אבל זה לא יעזור להם: גם מיעוט קיצוני ולאומני כזה לא ישבור את הדו-קיום בחיפה. לא בכדי לא הגיע קהל גדול להיות חלק מהדבר הזה”.

בתגובה לדבריו של ח”כ איימן עודה בהפגנת בחיפה: שי גליק מנכ”ל בצלמו מסר:

הזהרנו מראש את משטרת ישראל שלא מדובר בחופש הביטוי אלא בהסתה לטרור וצדקנו. חובה להפסיק לאשר את הפגנות הטרור בחיפה.
אנו מודים לראש העיר יונה יהב על דבריו הנחרצים נגד הפגנות הטרור בעיר וקוראים לו להדיח כל חבר מועצה תומך טרור.
בנוסף: האמירה של איימן עודה ש”עזה ניצחה ועזה תנצח” “נתניהו מנרמל את המלחמה, אנחנו ננרמל את ההתנגדות” הינה תמיכה בטרור מובהקת ובחציית קו אדום ויריקה בפרצוף של כל אזרח בישראל, ובמיוחד ושל משפחות הנרצחים, החטופים והלוחמים.
היא גם תמיכה בטרור ובחמאס. אנחנו קוראים לכל חברי הכנסת, מכל סיעות הבית, לשים את הפוליטיקה בצד ולהתאחד בדרישה אחת ברורה: להדיח את ח”כ איימן עודה מהכנסת. מי שמעודד את חמאס – לא יכול לשבת בכנסת ישראל. בינתיים הגשנו נגדו תלונה בוועדת האתיקה של הכנסת וכן פנינו ליועמ”ש בדרישה לאפשר את חקירתו בגין הסתה ותמיכה בטרור”.

יונה יהב. צילום: אלעד מלכה
ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: .mnewzim@gmail.com

כתיבת תגובה

עוד ניוזים בשבילך

Back to top button
נגישות