ניוזים חמיםחדשותחוף כרמל

המאבק נגד תמ"א 75 בחוף הכרמל מעלה הילוך: "זו טעות שתעלה בחיי אדם. לא ניתן לזה לקרות"

מטה המאבק המשותף לרשויות חוף הכרמל, זיכרון יעקב ופורדיס מקיים מפגשי הסברה בכלל יישובי האזור נגד חלופת עין אילה שמסכנת את הביטחון האנרגטי של המדינה

צפון - 83

 

המועצה האזורית חוף הכרמל מעלה הילוך במאבק נגד חלופת חוף הכרמל במחצבת עין אילה במסגרת תמ"א 75 ואתמול (ג') וקיימה אתמול את המפגש השני בסדרת מפגשי הסברה עם התושבים. המפגש הראשון התקיים במושב עין איילה ובו לקחו חלק עשרות רבות של תושבים ותושבות. אתמול התקיים ערב הסברה נוסף במושב כרם מהר"ל בהשתתפות עשרות תושבים ותושבות, בו הציגו צוות המאבק וראש המועצה אסיף איזק את הסכנות החמורות הכרוכות בתוכנית להקמת מתקן איחסון וניפוק דלקים במחצבת עין אילה.
במהלך השבועות הקרובים יתקיימו מפגשים דומים בכל יישובי המועצה, במטרה להעלות את המודעות הציבורית לסכנות שבחלופה ולגייס את התושבים והתושבות למאבק. המועצה פועלת במסגרת זו בשיתוף עם הרשויות השכנות זיכרון יעקב ופורדיס, שגם הן צפויות להיפגע קשות מהתוכנית.
המאבק נגד החלופה מתבסס על חוות דעת מקצועיות חמורות, ביניהן חוו"ד ביטחונית של אלוף (מיל') גיורא איילנד, שהדגישה כי החלופה מסכנת את עורק הגז הטבעי הראשי של ישראל ופוגעת בביטחון האנרגטי של המדינה; כמו גם על אמירתה של נציגת משרד הבריאות המועצה הארצית לתכנון, כי חלופת עין אילה היא החלופה המסוכנת ביותר לבריאות הציבור מבין כלל החלופות המוצעות. בשל כך, ביקש משרד הבריאות להסיר את החלופה הזו מסדר היום לחלוטין.
במסגרת ערב ההסברה הוצגו כלל הטיעונים כנגד חלופת חוף הכרמל במחצבת עין אילה, ביניהם: סיכון חמור לעורק הגז הטבעי הראשי (מרחק 72 מטר בלבד מאתר הניפוק), חפיפה אסורה עם תמ"א 37ח' ותמ"א 14ב', קרבה מסוכנת לעשרות אלפי תושבים, עלות כלכלית גבוהה שתושת על משלמי המסים, ויצירת מפגע תחבורתי חמור על כביש 4.

ראש המועצה האזורית חוף הכרמל, אסיף איזק: "זו טעות שתעלה בחיי אדם. לא ניתן לזה לקרות. חלופת עין אילה מהווה סכנה בריאותית, ביטחונית, בטיחותית, תחבורתית וכלכלית שתשנה לחלוטין את פני האזור ותסכן את התושבים שלנו. אני שמח שהתושבים והתושבות – לא רק בחוף הכרמל אלא במרחב כולו – מבינים את המצב ומוכנים לצאת למאבק. אני קורא לשרה ולמשרד להגנת הסביבה להתעשת, ולעצור את האבסורד הזה. לא מתקנים עוול בעוול, אנו לא נאפשר העברת רחוב המוות מחיפה לחוף הכרמל."

המועצה קוראת לכלל התושבים להצטרף למאבק ולהשתתף במפגשי ההסברה שיתקיימו בשבועות הקרובים. פרטים נוספים על מועדי המפגשים יפורסמו באתר המועצה ובערוצי התקשורת הרשמיים.
במקביל, המועצה פועלת בזירה המשפטית והציבורית להביא לביטול החלופה, תוך שיתוף פעולה עם גורמים מקצועיים ופוליטיים לשינוי המדיניות ובחינת חלופות בטוחות יותר למימוש מטרות תמ"א 75.

צפון - 87
ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: [email protected]

כתיבת תגובה

צפון - 93

עוד ניוזים בשבילך

Back to top button
נגישות