ניוזים חמיםחדשותחיפה

הולכים בצל: עיריית חיפה תחל בימים הקרובים בנטיעת עשרות עצים בשדרות אח"י אילת

עיריית חיפה, באמצעות חברת "יפה נוף", תחל בימים הקרובים בעבודות הצללה עירונית בשדרות אח"י אילת בקריית חיים. העבודות יכללו נטיעה של כ-70 עצים חדשים לאורך המדרכה הצפונית, בקטע שבין צומת הצריף לרחוב אלכסנדר זייד. העבודות צפויות להימשך כשישה חודשים והן יבוצעו בשלבים, מתוך מטרה למזער ככל האפשר את ההשפעה על חיי היומיום של התושבים ובעלי העסקים באיזור

צפון - 83

פרויקט ההצללה, שייעשה בליווי מקצועי של חברת "דרך צל" ובסיוע המשרד להגנת הסביבה, מהווה חלק ממהלך עירוני להיערכות לשינויי האקלים, נועד להוסיף הצללה טבעית, ובכך לשפר את הנוחות האקלימית ואת איכות החיים בעיר. במסגרת העבודות יינטעו העצים בתוך בתי גידול ייעודיים, יבוצע שדרוג של מערכות ההשקיה ושל בתי-גידול של עצים קיימים, וכריתת עצים מנוונים.

בבחירת העצים החדשים שיינטעו נעשתה העדפה לעצים היוצרים צל, מפחיתים את טמפרטורת הסביבה, את זיהום האוויר ואת הרעש ברחוב ובכך משפרים את חוויית השהייה במקום, דוגמת: צאלון נאה, ספיון השעווה, מילה ירוקת-עד, סיסם הודי ופנסית דו-נוצתית.

ליה שגיא, ראש תחום תעשייה ביחידה לתכנון סביבה וקיימות בעיריית חיפה: "עצי הרחוב הם חלק בלתי נפרד מתשתיות העיר, הם תורמים לבריאות הציבור, לאיכות הסביבה ולרווחת התושבים. עיריית חיפה רואה חשיבות עליונה בשמירה על העצים הקיימים ובהמשך נטיעות חדשות למען הדורות הבאים".

צפון - 87
ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: [email protected]

כתיבת תגובה

צפון - 93

עוד ניוזים בשבילך

Back to top button
נגישות