ניוזים חמיםחדשותחוף כרמל

שרת התחבורה: "משרד התחבורה יסיר את התנגדותו להקמת מחלף דרומי בעתלית. חברת נתיבי ישראל תחל בתכנון המחלף"

שרת התחבורה (תא"ל במיל') מירי רגב הגיעה אתמול לחוף הכרמל עם צוותה, לסיור שטח ופגישת עבודה עם גורמי המקצוע במועצה. בין הנושאים שנידונו – הסדרת צמתים בכביש 4,  מחלף דרומי לעתלית והרחבת מחלף כביש 721

צפון - 83

אתמול (ג') הגיעה שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, לסיור בחוף הכרמל יחד עם צוותה. ליוו אותם ראש המועצה אסיף איזק וסגנו אושר וקנין, מהנדס המועצה אסף וחנר וכן נציגי היישוב עתלית – מנכ"ל היישוב איתמר שורקי ויו"ר הוועד המקומי איתי שפרן.

המפגש החל על גשר נווה ים,  ממנו צפו המשתתפים על האזור בו דורשת הנהגת המועצה להקים מחלף דרומי לעתלית. לאחר מכן התקיימה ישיבת עבודה בין הצוותים המקצועיים של המועצה ושל משרד התחבורה, במהלכה נידונו מספר נושאים: המשך הסדרת הצמתים לאורך כביש 4; הקמת מחלף דרומי בעתלית; הרחבת כביש 721 ועוד.

השרה וצוותה סיכמו את הביקור במספר בשורות משמעותיות מאוד עבור תושבות ותושבי חוף הכרמל והמרחב כולו, כאשר המשמעותית שבהן היא ההחלטה ההיסטורית לצאת לתכנון של המחלף הדרומי בעתלית, אשר יתוכנן על-ידי חברתי נתיבי ישראל. גם המחלף הצפוני בעתלית, שתכנונו הושלם זה מכבר, יתוקצב ויוכל לעבור לשלב הביצוע. בנוסף, הכריזה השרה על המשך ההסדרה של צמתי כביש 4 ביישובי המועצה: צומת עין כרמל, צומת דור-נחשולים, צומת ימין אורד וצומת מגדים.

שרת התחבורה רגב: "אנו מבינים את הבעיות המרכזיות במרחב ובעתלית, ולכן קיבלנו החלטה היסטורית, לאחר שנים רבות שבהן לא התקבלה – לצאת לתכנון של המחלף הדרומי בעתלית, כדי שבעתיד נוכל לאפשר ליישוב ולסביבה כולה חיבור נוסף לכביש 2. זה חשוב ומהותי לאור הגידול בעתלית, גם במגורים וגם בעסקים. בנוסף נשלים את הרחבת המחלף הצפוני, ואת הסדרת צמתי היישובים בכביש 4– עין כרמל, נחשולים-דור ועוד. תודה לראש המועצה ולצוותו על הביקור החשוב."

ראש המועצה אסיף איזק: "מבקש להודות לשרה ולצוותה, בשם כל תושבי האזור. זהו יום חג לעתלית, לחוף הכרמל ולמרחב כולו. לאחר כמעט 7 שנים שבהן דחפנו להקמת המחלף, השרה רגב הסירה לראשונה את התנגדות משרד התחבורה, והודיעה כי תכנון המחלף ייצא לדרך. זו החלטה דרמטית אשר תשפיע באופן ניכר על חייהם של כלל תושבי המרחב. ההחלטות הנוספות שהתקבלו – הסדרת צמתי כביש 4 וקידום של תיקצוב המחלף הצפוני בעתלית – הן החלטות אשר יצילו חיים וישפרו את איכות חייהם של כלל תושבי המרחב."

צפון - 87
ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: [email protected]

כתיבת תגובה

צפון - 93

עוד ניוזים בשבילך

Back to top button
נגישות