מבצע חיסונים ייעודי לקראת העלייה למכה התקיים השבוע במרפאת לוד צפון של כללית
עולי רגל מוסלמים רבים שעתידים לנסוע במהלך החודש הקרוב למכה כדי לקיים את מצוות החאג' הגיעו בתחילת השבוע למרפאת לוד צפון של כללית על מנת להתחסן לקראת הנסיעה

השבוע התקיים במרפאת כללית לוד צפון מבצע חיסונים מיוחד לעולי רגל המוסלמים המתעתדים לצאת למכה שבסעודיה על מנת לקיים את מצוות החאג'. במסגרת המבצע, התחסנו מאות משתתפים בחיסון מנינגוקוק – חיסון חיוני להגנה מפני דלקת קרום המוח, כנדרש על ידי שלטונות סעודיה.
צוות המרפאה נערך מבעוד מועד למבצע הלוגיסטי, שדרש תיאום מדויק, היערכות מוקדמת ותגבור צוותי האחיות והרוקחות. בכללית ציינו כי מדובר בחלק ממחויבות כוללת לבריאות הקהילה, עם דגש על מתן מענה מותאם תרבותית ואפקטיבי.
חיידק המנינגוקוק הינו חיידק אלים שיכול לגרום לפגיעה רב מערכתית, סיבוכים קשים ולעיתים אף מוות. ההדבקה בחיידק מתרחשת במגע ישיר, דרך הפרשות האף או דרך רסיסי רוק. יש לציין כי מעבר לחיסון הנ"ל, שהינו חיסון חובה לכל העולים יש השלמות של חיסונים נוספים חשובים כגון- חיסוני טטנוס, פוליו, שעלת וחיסון פרבנר. את המבצע הובילו ד"ר זביידי מנהל המרפאה, מאיה מיכאלי המנהלת האדמניסטרטיבית ואימאן בדיר מנהלת האחיות.
אלכס ארבלט מנהל סקטור האחיות במנהלת של כללית, אשר ריכז את המבצע בסיוע הרוקחות, ציין: "הופתענו מההיענות הרבה של מטופלי כללית, שהגיעו למרפאה על מנת להתחסן, באווירה חיובית ומכבדת. מדובר בחיסון מציל חיים, והיה לנו חשוב לאפשר לכל מי שזקוק לו לקבלו בנוחות ובמקצועיות. שמחנו לראות את שיתוף הפעולה של הקהילה ובעיקר את שיתוף הפעולה בין הצוותים והעשייה המשותפת למען בריאות המטופלים".
ליאורה סדיקוב מנהלת סקטור הרוקחות במנהלת בכללית , " הסיבוכים שנגרמים עקב הידבקות בחיידק אלים זה עלולים להיות מסכני חיים. על כן, ההתגייסות המשותפת של צוותי כללית בלוד והסביבה היא עשייה של בריאות ציבורית במיטבה"



































































































