ניוזים חמיםחדשות

השב"כ ויחידת הגדעונים במשטרה עצרו 5 תושבי טייבה, שתכננו פיגוע במגדלי עזריאלי בעזרת מכונית תופת, כחלק מהשתייכותם לדאע"ש

ניתן לפרסם: שוטרי ימ"ר מרכז , לוחמי הגדעונים 33 והשב"כ סיכלו פיגוע תופת בקניון עזריאלי בת"א שתוכנן ע"י 5 תושבי טייבה שהקימו תשתית טרור המזוהה עם דעא"ש. כתב אישום יוגש נגדם בימים הקרובים בהתאם לממצאי החקירה

 

השב"כ וחוקרי המשטרה ביחידה המרכזית של מחוז מרכז ניהלו חקירה סמויה בת חודש ימים, שעניינה 5 תושבי טייבה החשודים בהקמת חוליית טרור שמטרתה, בין היתר, ביצוע פיגוע במגדלי קניון בת״א באמצעות רכב תופת כחלק מפעילות ארגון דאע״ש.

ראשיתה של הפרשיה הבטחונית, עם מעצרם של מובילי התשתית- מחמוד עאזם ואבראהים שייך יוסף, תושבי טייבה, המחזיקים באידאולוגיה של ארגון הטרור דאע"ש, כאשר עם התפתחות החקירה המשולבת עלה כי השניים עסקו בכוונות יציאה לזירת לחימה של דעא"ש בחו"ל וקיימו קשרים עם גורמי דאע"ש זרים. עוד נחשף כי גייסו לתשתית שלושה תושבי טייבה נוספים- סאג'ד מצארווה, עבדאללה בראנסי ועבד אל כרים בראנסי, לטובת קידום פעילות טרור בישראל.

בתום איסוף הראיות עצרה יחידת הגדעונים בלהב 433 יחד עם שוטרי תחנת טייבה את חמשת החשודים וכן נתפסו ברשותם אמצעי לחימה שונים.

בתוך כך, בחקירתם עלה כי החשודים צפו ברשת בסרטונים של פיגועי תופת בסוריה ודנו על כמות חומר הנפץ המצריך את הפלת מגדלי עזריאלי. יודגש כי התשתית נחשפה וסוכלה בשלבים הראשונים להוצאתה אל הפועל.

שירות הביטחון הכללי והמשטרה מדגישים כי מדובר בהתארגנות חריגה ומסוכנת של אזרחים ישראלים, אשר חברו יחד לקדם פעילות ביטחונית חמורה נגד מדינת ישראל ואזרחיה בשם אידאולוגיית דעא"ש. תכניתה של התשתית סוכלה על ידי שב"כ ומשטרת ישראל בעקבות פעילות מודיעין מדויקת ואפקטיבית.

ממ"ז מרכז- ניצב יאיר חצרוני ציין כי: "מדובר בפרשיה בטחונית חמורה והודות לחקירה משולבת ומקצועית של המשטרה והשב"כ מנענו אסון כבד והצלנו חיים. אנו רואים בחומרה יתרה כל כוונה של גורמים בעלי אידאולוגיה קיצונית לקדם פעילות ביטחונית ועל כן, נמשיך לפעול בנחישות בהתאם לסמכות הנתונה לנו בחוק ולנקוט במלוא העוצמה עם האמצעים העומדים לרשותנו, כדי לסכל מבעוד מועד כוונות לפגיעה בביטחון מדינת ישראל ואזרחיה".

כאמור, בהתאם לתשתית הראייתית שהתגבשה בחקירה, הוגשה בבימ"ש הצהרת תובע נגד החשודים ובימים הקרובים יוגש נגדם כתב אישום חמור בחשד לעבירות ביטחוניות.

 

צילום: דוברות המשטרה

ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: [email protected]

כתיבת תגובה

עוד ניוזים בשבילך

Back to top button
נגישות