שוטרי תחנת לב ת"א עצרו עבריין רכוש סדרתי אשר על פי החשד נהג להציע עזרה לקשישים כדי להשיג במרמה את פרטי האשראי שלהם וביצע באמצעותם ועל חשבון הקשישים עסקאות רבות בשווי של עשרות אלפי שקלים/ בנוסף, גנב מחנות שעון יוקרה. כך שלשל לכיסו כ200,00 ₪
לפני כשבועיים (2/9/24) עצרו שוטרי תחנת לב ת"א, תושב לוד בשנות ה50 לחייו, אשר חשוד כי הפר תנאי מעצר בית, השיג פרטי אשראי של קשישים וביצע על חשבון קרבנותיו עסקאות בעשרות אלפי שקלים
על פי החשד, נהג החשוד, להגיע לכספומטים, לארוב לקשישים בשנות ה70 וה 80 לחייהם, לפתח עימם שיחה, כשהוא מציע לסייע עם כרטיס האשראי ולצלם או לדלות את פרטיו, כדי לעשות בו שימושים לצרכיו, בסך של עשרות אלפי שקלים.
כך למשל, ביום 16/7/24, התמקם בכספומט ברחוב ברודצקי , הציע עזרתו לקשיש בן 72, הציג מצב כמי שמנסה לסייע לו למשוך כסף עם הכרטיס וניצל את המצב בציניות כדי לצלם את כרטיסו ולהשתמש בו בימים שאחרי בסך של מעל 30,000 ₪.
שבוע קודם (ביום 7/7/24) התמקם בכספומט בכיכר המדינה, הציע עזרתו לקשישה בת 77 , צילם את כרטיסה ובימים שלאחר מכן השתמש בו בסך של מעל 7000 ₪. באותו יום, הצליח להשיג את פרטי כרטיס אשראי של קשיש נוסף בן 84 כאשר ניסה למשוך כסף מאותו כספומט, ועד למחרת השתמש בו בסך של מעל 8000 ₪.
ביום 2/6/24 במהלך 6 שעות, עשה על פי החשד 7 עסקאות באשראי של קשישה נוספת בת 82 בסך של מעל 8600 ₪,
בחודש מאי 2024 ניסה במהלך ימים ספורים לעשות עסקאות באשראי של קרבן נוספת בסך של כ 35,000 ₪ (וסורב בחלק מהעסקאות).
בנוסף, ביום 10/7/2024 גנב על פי החשד שעון יוקרה מחנות בקניון רמת אביב בשווי של 146,000 ₪.
לאחר קבלת דיווחים מחברת אשראי על חשד למרמה בכרטיסי אשראי, פתחו חוקרי תחנת לב ת"א חקירה במסגרתה איתרו החוקרים את החשוד במעשים, עקבו אחריו, ועצרו אותו לחקירה בתחנת לב ת"א.
במהלך השבועיים האחרונים איתרו החוקרים את הקרבנות, אספו מגוון רחב של ראיות דיגיטאליות ואחרות לביסוס החשדות, גבו עדויות רבות ועם הבשלתה של החקירה בשבוע שעבר הגישה יחידת התביעות של משטרת מחוז ת"א כתב אישום של 7 אישומים בעבירות רבות באמצעי תשלום, גניבת שעון יוקרה וב7 עבירות הפרת הוראה חוקית ובקשה למעצר עד תום ההליכים.
































































































