אסף דעבול מצטרף לקואליציית קינסטליך בראשל”צ ומקבל שורת תפקידים מכובדת

אחרי 10 שנים באופוזיציה ואחרי שהיה אופוזיציה לוחמת לדב צור, אסף דעבול מצטרף לקואליציה של רז קינסטליך ומקבל שורת תפקידים.
דעבול, כזכור היה מהוגי רעיון “הרית הארבעה” בין קינסטליך, ליאל אבן זהר, דורון אוזן והוא עצמו – לפני הסיבוב הראשון. הברית הבטיחה שכל הארבעה יתאחדו סביב מי שיגיע לסיבוב השני מול צור.
מבין הארבעה היחיד שהתאחד דווקא עם צור ולא עם קינסטליך, לפי ההסכם, היה דורון אוזן. דעבול העדיף לא לנקוט צד במאבק בין השניים.
בימים אלו ישבו אנשי רז קינסטליך עם דעבול וכן גם ליאל אבן זהר, והערב הדברים הבשילו להסכם הצטרפות של דעבול לקואליציית קינסטליך שכרגע מתקרבת ל-14 חברים מתוך 16 הדרושים.
בהסכם הצטרפותו של דעבול שמביא עמו מנדט אחד, הוא מקבל את התפקידים הבאים: משנה לראש העיר, יו”ר החברה הכלכלית, יו”ר ועדת מכרזים ויו”ר הנהלת המתנ”ס ברמת אליהו.
כרגע מסתמן שמלבד סיעתם של דב צור הפורש ושל דורון אוזן, רוב הסיעות הנבחרות יצטרפו לקואליציה של רז קינסטליך, שהכריז כי הוא חותר לקואליציה כמה שיותר רחבה.
יש הטוענים כי קינסטליך לא חילק את כל תיקי הסגנים כי הוא שומר תיקים למקרה שאוזן ואנשי רשימת צור יחליטו להצטרף.