מעגל החיים: התמוטט באמצע התפילה, מתנדבי איחוד הצלה הצילו את חייו באמצעות מתן שוק חשמלי, נפגש עם מציליו ותרם דפיברילטור
בבני ברק נרשם השבוע מפגש מרגש בין ניצול אירוע לבבי חמור לבין מציליו. הרב מ’, מתושביה הוותיקים של העיר, התמוטט לפתע במהלך תפילת שחרית בבית כנסת מרכזי בעיר. בזכות תגובה מהירה ומקצועית של מתנדבי איחוד הצלה - חייו ניצלו
אליהו צרפתי, מתנדב באיחוד הצלה, היה הראשון להגיע למקום ופתח מיד בפעולות החייאה, כשלצדו הצטרפו חובשים נוספים. לאחר חיבור מכשיר המפעם (דפיברילטור) של איחוד הצלה ומתן שוק חשמלי, ליבו של הרב שב לפעום ובחסדי שמים חייו ניצלו. לאחר ייצוב מצבו, פונה הרב לבית החולים איכילוב כשהוא מורדם ומונשם.
מספר ימים לאחר מכן – כשהרב מ׳ התאושש, התקיים מפגש מרגש בינו לבין מציליו. במהלך המפגש, הביע הרב את תודתו למתנדבים על המסירות והפעולה המקצועית שהובילה להצלת חייו והודיע יחד עם בני משפחתו על תרומת דפיברילטור, במטרה להציל חיים נוספים.
הרב מ’ אמר בהתרגשות: “חיי ניצלו בנס – הייתם האנשים הנכונים, במקום הנכון, בזמן הנכון, עם הציוד הנכון. אין מילים בפי להכיר תודה. אנחנו רוצים להשיב במעשה של נתינה, להמשיך את מעגל החיים ולהעניק לאחרים את הסיכוי שניתן לי”.
אפי פלדמן, ראש סניף איחוד הצלה בבני ברק, סיכם: “זהו מקרה שממחיש את חשיבות המענה המהיר והציוד המתקדם של מתנדבינו. לראות את הרב מ’ עומד מולנו, בריא ושלם – זה הרגע שמעניק לכולנו את הכוח להמשיך להציל חיים”.
































































































