אזהרה של המשטרה לציבור ההורים: "לאחרונה מופצים ברשת סרטונים מיניים בוטים הנשלחים לילדים. שימו לב עם מי ילדיכם משוחחים בווטסאפ וברשת"
יחידה 105 בלהב 433 מבקשים להביא לידיעת ההורים: "בשבועות האחרונים אנו עדים להתגברות תופעת הפצת סרטונים בעלי תכנים מיניים בוטים המופצים בקבוצות שונות ברשתות"
המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת ויחידה 105 בלהב 433 מבקשים להביא לידיעת ההורים כי בשבועות האחרונים אנו עדים להתגברות תופעת הפצת סרטונים בעלי תכנים מיניים בוטים המופצים בקבוצות שונות ברשתות החברתיות אליהן מצרפים בעיקר קטינים או כהודעה ב"פרטי".
במשטרה פונים: "אנו קוראים להורים לגלות מעורבות ואחריות בפעילות הילדים ברשת, לשוחח עמם, להסביר להם ולוודא כי הם מבינים את הסכנה הטמונה בצפייה בסרטונים מסוג זה. להימנע מלשתף פעולה עם שולחי הסרטונים או אנשים שאינם מכירים ולהימנע מהפצת סרטונים שכאלו בעצמם שכן בעצם השיתוף הם עלולים לעודד אחרים לפגוע בעצמם.
"צפייה בתכנים אלו עלולה להוות אמצעי לתקיפה מינית של קטינים מתוך מטרה לחקות את התוכן אליו נחשפו.
משטרת ישראל מעודדת את כל מי שנפגע או נחשף לפנות למוקד 105 ולדווח.
כך תשמרו על הילדים- משטרת ישראל ריכזה מספר המלצות למשתמשים ולהורים בנושא גלישה בטוחה:
▪️ אפליקציית WhatsApp מאפשרת את היכולת לקבוע מי יכול לצרף אתכם לקבוצה ומי לא. כמו כן קיימת האפשרות למנוע מכל מי שאינו ברשימת אנשי הקשר לצרף אתכם לקבוצות.
▪ קבעו פילטרים לצמצום הסיכון לקבלת תוצאות המכילות חומרים למבוגרים, כולל פורנוגרפיה, בעזרת מנועי חיפוש כמו google, yahoo, ו-bing.
▪ השתמשו באפליקציות ובשירותים לסינון תכנים שמציעים ספקי אינטרנט באתרים שלהם.
▪ הסבירו לקטינים את מימד אובדן השליטה ברשת: ברגע שלחצו על כפתור "שלח", אין דרך חזור, לא ניתן למחוק את התוכן מהרשת והתפוצה של התמונה/סרטון כבר לא בשליטתם.
▪ למדו את הילדים כי זהויות ברשת יכולות להיות שקריות והורו להם לא לפתוח הודעות, מיילים, קישורים וכו' מאנשים שאינם מכירים.
▪ הכי חשוב: עודדו את הילדים לשתף אתכם או כל מבוגר אחר שהם סומכים עליו או להתקשר למוקד 105 במקרה שהם או מישהו מחבריהם נפגעו ממישהו ברשת או חשו אי-נוחות.