מפגש למידה ייחודי בזמן חירום: הנהלת מחוז ירושלים של כללית ועתודת המפקדים של משמר הגבול מתאחדים לשדרוג יכולות ניהול ופיקוד
היום, יום חמישי, 9 בינואר 2025, התקיים יום למידה ייחודי בארגון כללית במחוז ירושלים, שבו נפגשו הנהלת המחוז ועתודה פיקודית של משמר הגבול - דור המפקדים הבא. המפגש, שנערך במכון הגסטרו של כללית, שם דגש על שיתוף פעולה, שיתוף ידע והתמודדות משותפת עם אתגרי הניהול והפיקוד, במיוחד במצבי חירום

במהלך היום נערכה היכרות עם כללית מחוז ירושלים בהובלתה של טלי חביב, מנהלת אדמיניסטרטיבית במחוז ויוזמת המפגש. משתתפי העתודה הפיקודית סיירו במכון הגסטרו, סיור שהובילו ד”ר אורלי סנה ארביב, מנהלת המכון, ונורית שלום, מנהלת אדמיניסטרטיבית במכון. המשתתפים נחשפו לשירותים המתקדמים שמציע המחוז, תוך כדי דיון על גישות ניהוליות ופיקודיות במציאות מורכבת.
שולחנות עגולים במהלך היום, שנערכו במרכז החדשנות של כללית , עסקו בנושאים רלוונטיים בתחום שימור ההון האנושי והנעת עובדים, כגון שימור וגיוס עובדים, התמודדות של ארגון הפועל בשגרת חירום, ניהול חוסן והתמודדות עם שחיקה ועוד.
ליאת עטר, ראש ענף ייעוץ ארגוני במשמר הגבול, התייחסה לחשיבות שיתוף הידע: “נפגשנו עתודה פיקודית של משמר הגבול, דור המפקדים הבא, יחד עם הנהלתה הבכירה במחוז ירושלים לצורך למידה משותפת, שיתוף ידע, חשיפה לעולמות תוכן דומים ושונים והפריה הדדית להתמודדות עם אתגרי הניהול והפיקוד במצבי חירום.”
טלי חביב, מנהלת אדמיניסטרטיבית במחוז ירושלים של כללית ויוזמת המפגש, הוסיפה: “שיתוף פעולה מסוג זה מאפשר לנו ללמוד מאחרים ולהעשיר את הידע שלנו בכל הקשור לניהול, תפעול וקבלת החלטות בסיטואציות מורכבות. אני גאה בעשייה המשותפת ומאמינה שהקשרים שנוצרים כאן יתרמו לעתיד שני הארגונים.”
המפגש נחתם בדיונים קבוצתיים ובהצגת תוצרים שסיכמו את הלמידה המשותפת.
בשיתוף כללית
