מתכון לאירוח: בוריטו אפוי עם טורטייה

מאפה בוריטו גדול חומרים ל-12-14 מנות: 6 טורטיות מאסטר שף קוטר 25 1 כוס גרגרי תירס 200 גרם צ׳דר מגוררת 200 גרם גבינה צהובה למלית שעועית: 2 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים 3 שיני שום קצוצות 1 פלפל אדום קצוץ 2 קופסאות שעועית אדומה מאסטר שף 1 קופסה עגבניות חתוכות דק מאסטר שף מלח ופלפל כפית שטוחה כמון כפית אורגנו יבש להגשה: שמנת חמוצה
Tags

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. מכינים מלית שעועית: בסיר עם שמן זית מטגנים בצלים עד להזהבה. מוסיפים שום ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים שעועית ועגבניות, מתבלים במלח ופלפל, כמון ואורגנו ומבשלים 10 דקות או עד לאיחוד טעמים.
3. מרכיבים את המאפה: משמנים תבנית ומניחים טורטיות בחפיפה, לריפוד התבנית וליצירת שוליים. מפזרים חצי מכמות הגבינות, מעליהן יוצקים מלית שעועית, מעליה תירס, ומסיימים בגבינות. סוגרים את שולי הטורטיות על גבי המליות, מניחים עוד טורטייה לסגירה אם צריך. מברישים במעט שמן, מניחים נייר אפייה ומעליו כלי כלשהו שישמש כמשקולת ואופים 20 דקות. מוציאים את המשקולת ונייר האפייה ואופים עוד 15 דקות להזהבה יפה ופריכות.
4. הופכים לקרש חיתוך, חותכים למנות ומגישים.

בתאבון.

צילום: אפיק גבאי

ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: .mnewzim@gmail.com

כתיבת תגובה

עוד ניוזים בשבילך

Back to top button
נגישות
Close
Close