רוצים לשדרג את ארוחת חג השבועות ביציאה טובה?
מצ"ב מתכון לזניה שישדרג את שולחן חג השבועות וירשים את האורחים:
לזניה בתבנית אינגליש קייק – מתכון מאת אינס ינאי:
מצרכים:
חצי חבילת דפי לזניה ברילה
200 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם מוצרלה מגוררת
300 גרם תרד קצוץ דק
חצי כוס בזיליקום קצוץ דק
שני שיני שום כתושות
1 צנצנת רוטב נפוליטנה ברילה
כפית מלח
כפית פלפל שחור
1 מיכל שמנת לבישול
קמצוץ אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1. מבשלים את דפי הלזניה במים רותחים כ-3 דקות, ומניחים על נייר אפייה משומן מעט, אחד ליד השני.
2.בקערה עמוקה מערבבים יחד תרד, בזיליקום, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, שמנת לבישול, ריקוטה ומוצרלה.
3.בתבנית אינגליש קייק מסיליקון, או מרופדת נייר אפייה מניחים 3 כפות רוטב נפוליטנה.
4.מרפדים את התבנית בדפי לזניה כך שיצאו כלפי חוץ .
5.מניחים ממלית הגבינות והתרד, מניחים 3 כפות רוטב ומניחים שוב 2-3 דפי לזניה.
6.חוזרים על הפעולה ומסיימים בדפי לזניה שעליהם יתרת הרוטב. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים כ- 25 דקות בחום של 180 מעלות.
7.הופכים על מגש הגשה, מסדרים עלי בזיליקום ומפזרים מעל פרמזן מגורר.
להגשה:
100 גרם פרמזן מגורר
עלי בזיליקום שלמים