מהפכה בעולם האפייה: תחליפי חמאה על בסיס שמן קוקוס

חברת מוצרי האפייה, שמרית, משיקה את נטורינה, סדרת תחליפי חמאה ומרגרינה העשירים בשמן קוקוס ובשמן זית ונטולים שומן מוקשה, חומרים משמרים, שומן טראנס ולקטוז


שמרית, חברת מוצרי האפייה מהגדולות והמובילות בישראל, משיקה בימים אלו את נטורינה, סדרת תחליפי חמאה ומרגרינה עשירים בשמן קוקוס ובשמן זית, המתאימים לאפייה ולבישול. שמרית מקדמת מהפכה בעולם האפייה ומשיקה תחליפי חמאה על בסיס שמן קוקוס ושמן זית בשם 'נטורינה'. סדרת התחליפים החדשה מהווה פתרון אידיאלי, בריאותי וחסכוני לאפייה, המוצרים ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים, ללא שומן טראנס וללא לקטוז. שוק השומנים לאפייה הביתית בישראל, נהנה ממחזור של כ-285 מיליון ₪ בשנה, ומורכב משתי קטגוריות מרכזיות: קטגוריית המרגרינה וקטגוריית החמאה*. בעוד המרגרינה משמשת בעיקר לצורכי אפייה, טיגון ובישול, החמאה משמשת גם למגוון שימושים נוסף, החל ממריחה, תיבול ועד לאפייה ובישול. כיום, קיימים בשוק מספר תחליפי חמאה שונים: שמן קוקוס, הנחשב לבעל תועלות תזונתיות טבעיות ומהווה פתרון לאפייה פרווה, אך בעל טעם וארומה בולטים של קוקוס, וגם יקר מאוד בהשוואה למוצרי שומן אחרים. וכן, שמן נוזלי המשמש לעתים כתחליף חמאה, אך הוא פחות נוח לשימוש עם מאפים ובצקים שונים ולכן פחות נפוץ בענף האפייה. לאור הניסיון רב השנים של חברת שמרית בתחום האפייה והיכרותה עם צורכי הענף, פיתחה החברה את נטורינה – סדרת תחליפי שומן המבוססת על שמנים צמחיים בעלי ערכים תזונתיים מוספים, המהווה תחליף פרווה וטבעוני לחמאה ותחליף בעל יתרונות תזונתיים על פני מוצרי המרגרינה הקיימים כיום בשוק.

נטורינה קומפוזיציה, צילום יחצ שמרית

סדרת נטורינה כוללת בשלב זה שני מוצרים חדשים וייחודיים: הראשון על בסיס שמן קוקוס והשני על בסיס שמן זית. שני המוצרים בעלי טעם ניטרלי ומרקם חלק, שאינם ניכרים באפייה.

נטורינה לאפייה על בסיס שמן קוקוס – שמן הקוקוס נחשב בריא בזכות התכולה הגבוהה של חומצות השומן הבינוניות (שרשרת .(MCT חומצות אלה אינן נזקקות לאנזימים מהכבד לפירוקן – והן נספגות ישירות דרך הווריד הראשי של הכבד, מתחמצנות במהירות יוצרות אנרגיה ואינן נאגרות ברקמת השומן.

נטורינה לאפייה על בסיס שמן זית – סגולותיו הבריאותיות של שמן זית ידועות היטב, בעיקר הריכוז הגבוה של חומצה אוליאית (אומגה 9) שהיא חומצה חד בלתי רוויה, שנתונה פחות לתהליך החמצון. חומצה זו שומרת על איכותו של שמן הזית גם בתהליך החימום או הטיגון ושומרת ששמן זית לא יעבור תהליך חמצון. הנטורינה עוברת תהליך פיזיקלי, אשר מקנה לה את המרקם המוצק, אך אינו יוצר את היווצרות השומן המוקשה והטראנס.

סדרת נטורינה נהנית מיתרונות רבים. היא ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים, ללא שומן טראנס, מגיעה בטעם ניטרלי וללא טעם הקוקוס או הזית, המתאימה למגוון רב של אפיית פרווה וטבעונית

נטורינה מגיעה באריזה במשקל 200 גרם וניתן להשיגה במגוון רשתות השיווק,

*המלצות שימוש: יש להביא את המוצר לטמפרטורת החדר (להוציא כחצי שעה לפני השימוש)

תגובות:
עוד ניוזים בשבילך