מתוק לו מתוק לו – מתכון לטארט שוקולד

לבצק: 50 גר׳ אבקת סוכר (2.5 כפות) 100 גר׳ חמאה 1 ביצה שלמה 1 חלמון ביצה 200 גר׳ קמח לבן (1 כוס) אופן ההכנה: במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד שמתקבל מרקם של מיונז. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק. מוציאים מהמיקסר ומשטחים. עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה. בין שני ניירות אפייה מרדדים את הבצק, ומניחים על תחתית תבנית טארט. מקפיאים לפחות 10 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את הבצק אפייה עיוורת (מניחים משקולת או קטניות על הבצק ואופים עד שהוא מזהיב, כ-25 דקות).
Tags

למילוי השוקולד:
1 כף דבש
70 גר׳ חמאה
175 גר׳ שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו (2 טבלאות)
190 מ״ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)

אופן ההכנה:
בקערה חסינת חום מחממים את השוקולד והחמאה. לא צריך להמיס לחלוטין.
בסיר קטן מביאים את השמנת והדבש לסף רתיחה.
מוזגים את השמנת הרתוחה על תערובת השוקולד והחמאה.
מערבבים היטב בעזרת מרית עד שמתקבל קרם אחיד וחלק.
מוזגים את הקרם אל תוך מלית הטארט האפויה ומניחים לו להתייצב.
ניתן לשמור במקרר ולהוציא כ-15-25 דקות לפני ההגשה.

בתיאבון.

צילום: גלי איתן

ניוזים- רשת אתרי החדשות המקומיות של ישראל, מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו בטלפון/ ווטסאפ: 0522818000 או שלחו למייל: .mnewzim@gmail.com

כתיבת תגובה

עוד ניוזים בשבילך

Back to top button
נגישות
Close
Close